1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Oprukçu, “Miraç Gönül Temizliğidir”
Oprukçu, “Miraç Gönül Temizliğidir”

Oprukçu, “Miraç Gönül Temizliğidir”

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, Miraç Kandili nedeniyle yazılı bir mesaj yayımladı.

A+A-

Ereğli ve Türkiye genelinde gerçekleştirilen yerel seçimlerin hemen ardından manevi atmosferi ile kucaklayan Miraç Kandili’nin seçimlerde kullanılan sert üslupların toplum üzerinde oluşturacağı kırgınlıkları da gidereceğine inandığını ifade eden Ereğli’nin yeni seçilen Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu mesajında şöyle dedi;

“Bizlere bu günü yaşatan Rabbime şükürler olsun. Bugün dinimizce kutsal sayılan ve içerisinde büyük hikmetler barındıran mübarek Miraç Kandili’ne ulaşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz. Peygamber Efendimizin Rabbülaleminin huzuruna kabul edilişini temsil eden İsra ve Miraç mucizesi, bizlere insanın ilahi rızaya ve desteğe ulaştığında akıl ve idraki zorlayan dereceden nice üst derecelere ulaşabileceğini göstermektedir.

Miraç, varlığın özüne ve anlamına bir yolculuktur. Çünkü Miracın özünde her türlü kötülükten arınma, insanlığın yararına değerler üretme, fedakarlık, sorumluluk, zamanın önemini kavrama ve İlahi emirlere teslimiyet göstererek yüce mertebelere erişmek vardır. Ayrıca, Miraç bizlere; mana aleminde yükselip ilahi rahmet ve huzura erişmenin, gönül ve ruh temizliğinden, ahlaki erdemlere kadar her şeyin sahibinin Allah olduğunu hatırlatmaktadır.

Böyle güzel bir zamanın yerel seçimlerin hemen sonrasına tevafuk etmesi, seçim meydanlarında veya sosyal medyada birbirini istemeden kıran gönüllerin barışmasına da vesile olması bizleri mutlu etmektedir. Bizler için büyük önem arz eden mübarek gün ve gecelerde ülkemizde ve tüm dünyada kötülüklerin yerini barış ve kardeşliğin, birlik ve beraberliğin almasını temenni ederek, kıymetli hemşerilerimizin, milletimizin ve Türk İslam Aleminin mübarek Miraç Kandili’ni en kalbi duygularımla kutlarım.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.