1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Soğuk ve Yağışlı Sistemin Etkisine Giriyoruz
Soğuk ve Yağışlı Sistemin Etkisine Giriyoruz

Soğuk ve Yağışlı Sistemin Etkisine Giriyoruz

Bölgemizin Balkanlar Üzerinden Gelen Soğuk ve Yağışlı Sistemin Etkisine Girmesi, Hava Sıcaklığının Hissedilir Derecede Azalması Bekleniyor!

A+A-

Bölgemizin Balkanlar Üzerinden Gelen Soğuk ve Yağışlı Sistemin Etkisine Girmesi, Hava Sıcaklığının Hissedilir Derecede Azalması Bekleniyor!

Bölgemizin (Aksaray, Karaman, Konya ve Niğde) Orta Akdeniz üzerinde bulunan alçak basınç merkezi ve bu merkeze bağlı cephe sistemleri etkisi altında kalacağı ve Perşembe günü de Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.

Bölgemizde halen mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının, Perşembe günü Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havayla birlikte hissedilir derecede (6-10 derece) azalacağı ve mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor.

Çarşamba; hafif sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

 

Perşembe; Balkanlar üzerinden gelen soğuk havayla birlikte yağmur şeklinde başlayacak yağışın zamanla bölgemizin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışına döneceği bekleniyor.

 

Cuma; ilk saatlerde Konya ve Aksaray’ın güney kesimleri ile Karaman ve Niğde çevrelerinde karlakarışık yağmur ve yükseklerde hafif kar şeklinde yağışların görülmesi bekleniyor.

 

Soğuk ve yağışlı sistemin Cumartesi günü bölgemizi terk etmesi bekleniyor. Aynı gün hava sıcaklıklarının artmaya başlayacağı, yeni haftayla birlikte bölgemiz genelinde mevsim normalleri üzerine çıkacağı tahmin ediliyor.  Hafta sonu sabah saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesinin görülmesi de bekleniyor.

Ani sıcaklık değişimi ve bölgemizin yükseklerinde beklenen karla karişik yağmur ve kar yağışlarının oluşturabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması ve yayımlanacak olan meteorolojik uyarı ve raporların takip edilmesi önem arz etmektedir.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.