1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Yılmaz'dan Kadınlar Günü mesajı
Yılmaz'dan Kadınlar Günü mesajı

Yılmaz'dan Kadınlar Günü mesajı

MHP Ereğli İlçe Başkanı Musa YILMAZ 8 Mart Dünya kadınlar günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Yılmaz Mesajında şunları kaydetti;

A+A-

MHP Ereğli İlçe Başkanı Musa YILMAZ 8 Mart Dünya kadınlar günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Yılmaz Mesajında şunları kaydetti;

KADIN  annedir,KADIN vatandır,KADIN ülkedir,KADIN gelecektir,KADIN gelecek nesillerin teminatıdır...
  Kadın, Türk toplumunun temel yapı taşı olan aile kurumunun en önemli sac ayağıdır.

Toplumuzda. kadın  tarihsel ve kültürel bir işleve sahiptir. Türk devlet geleneğinde büyük önem arz eden kadın, ilk Türk devletlerinde devlet yönetimi konusunda kağan ile birlikte ülke yönetiminde söz sahibi, hatun; anlaşma imzalar, elçileri kabul eden kişi konumundadır. Dünya'nın ilk kadın hükümdarının da Türk olması Türk aile geleneğinde kadının önemine işaret eden bir durumdur. Bunun yanında  dünyada kadınlara siyasal manada hakların verilmesinde ilkler yine Türk toplumuna aittir.

Yarım asırlık tarihi olan ve Türk milletinin kurtuluş reçetesi olan hareketimiz, kendine kaynak olarak; milli tarih, milli kültür ve milli ülküleri sahiplenmesi ve bunları kendisine şiar etmesi hasebiyle Türk kadınına  ekonomik, sosyal ve siyasal alanda onların katılımını sağlamak gibi tutum ve davranışlarda bulunmak Türk milletinin bize dolayısıyla partimize yüklediği önemli bir misyondur. Bu misyonu yerine getirmek oldukça güç çünkü Türk toplumu her gün değişmekte yabancı toplumlardan gelen bir takım alışkanlıkların vermiş olduğu tepkimeler ile değişime uğramakta bu bahsettiğim değişimlerden biriside kadına şiddet ve cinsel istismar gibi nahoş durumlardır.

Hukukçu olmam nedeniyle adliyede karşılaştığım kadına şiddet ve istismar gibi durumların gün geçtikçe arttığını ve bunun önünün alınması gerektiğini ve Türk kadının bu tür davranışlara layık olmadığını belirtmek isterim.

Bu vakalar toplumumuzda derin yaralara neden olmaktadır. Kadına şiddet, yer, zaman ve mekan fark etmeksizin aleni olarak yapılıyor olması ve buna müdahale edilmemesi gibi olaylar insanın aklına ister istemez alışıyor muyuz? sorusunu akıllara getiriyor. Cinsel istismar ise artık erginlerden çocuklara kadar inmiş olması ve çocuk istismarında dünyada ilk beşte olmamız toplumumuz için olumsuz gelişmelerdir. Bütün bu söylenenler durumun vahametini ifade etmeye yetiyor dolayısıyla aklımıza toplumumuz başkalaşıyor mu ? sorusu geliyor.

Partimiz, bu konuda her türlü önlemin alınması için yasama organı(mecliste) defalarca teklif vermiştir. Bunun adli cezası bir yana hadım ve suçun ağırlığına göre idam ile cezalandırılması şarttır. Ama ceza yargımızda bu tip kavramlar şuan bulunmadığı için tam bir caydırıcılık maalesef yok.

Bizim istek ve temennimiz bu tip olaylar ile Türk toplumumuzun anılmaması, bu hadiselerin asgari düzeye indirilmesi ve tamamen engellenmesi bunun için gerekli yasal düzenlemelerin yapılması Türk kadını için elzemdir.

Bu düşünceler ile 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyor, toplumumuzda kadınlara yönelik cereyan eden talihsiz olayların son bulmasını temenni ediyorum.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.