1. HABERLER

  2. GIDA İŞLETME KAYIT BELGESİ İÇİN SON GÜN 31 ARALIK

GIDA İŞLETME KAYIT BELGESİ İÇİN SON GÜN 31 ARALIK

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, ilçedeki gıda işletmelerini kayıt belgesi almaları konusunda uyardı. İşletme kayıt belgelerinin 31...

A+A-

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, ilçedeki gıda işletmelerini kayıt belgesi almaları konusunda uyardı. İşletme kayıt belgelerinin 31 Aralık 2014 tarihine kadar alınmasının zorunlu olduğu belirtildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Ereğli İlçe Müdürü Orhan SOYLU yaptığı açıklamada, “Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik” 17.12.2011 tarih ve 28145 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. 17.12.2011 tarihinden önce çalışma İzni ve Gıda Sicil Belgesi, Üretim İzin Belgesi veya bu belgelere eşdeğer belge almış, halen faaliyet gösteren kayıt kapsamındaki gıda işletmeleri, bu belgelerini en geç 31.12.2014 tarihine kadar, yönetmelikte belirtilen huşulara göre “İşletme Kayıt Belgesi” ile değiştirmek veya hiç almamış olanlar almak zorundadır.”dedi

Orhan SOYLU, Üretim işletmelerine 2.929 TL, Satış ve Toplu Tüketim yerlerine 1.463 TL, Onay belgesi kapsamındaki işletmelere14.649 TL idari para cezası uygulama mecburiyetinde olduklarından, İlgili mevzuat gereği, gıda işletmelerinin mağdur olmamaları için “İletme Kayıt Belgesi”ni 31 Aralık 2014 mesai bitimine kadar İlçe Müdürlüğüne müracaat ederek almaları gerektiği vurguladı.

GIDA SATIŞ VE TOPLU TÜKETİM YERLERİNİN KAYIT BAŞVURUSUNDA İSTENİLEN BİLGİ VE BELGELER

1- Başvuru Beyannamesi (Gıda, Tarım Ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünden Temin Edilebilir.)

2- İşyeri Açma Ve Çalışma Ruhsatının Fotokopisi

3- Vergi Levhası Fotokopisi

4- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

GIDA ÜRETİM YERLERİNİN KAYIT BAŞVURUSUNDA İSTENİLEN BİLGİ VE BELGELER

1- Başvuru Beyannamesi (Gıda, Tarım Ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünden Temin Edilebilir.)

2- İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatının veya Deneme İzin Belgesinin Fotokopisi

3- Vergi Levhası Fotokopisi

4- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

5- Kapasite raporu veya ekspertiz raporu, resmi kurumlarda kurum beyanı.

6- Gıda işletmecisinin güncel bilgilerini içeren Ticaret Sicil Gazetesi veya Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Sicil Gazetesi (Yapısı gereği sicil gazetesinde yayımlanamayacak kurum ve kuruluşlar hariç)

7- Şeker üretimi veya şeker paketlemesi konusunda faaliyet gösterecek gıda işletmelerinin Şeker Kurumu’ndan alacağı uygunluk yazısı.

8- Meslek odası bulunan meslek mensupları için odadan alınmış çalışma belgesi, meslek odası bulunmayan meslek mensupları için gıda işletmecisiyle yapacağı noter onaylı sözleşme.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.