1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Hayallerinizin Peşinden Koşun?
Hayallerinizin Peşinden Koşun?

Hayallerinizin Peşinden Koşun?

"Hayallerinizin peşinden koşun ve hiçbir zaman vazgeçmeyin..." diyen Ereğlili genç Chef Emre İnal. Kendisi ’de nitekim öyle yaptı.

A+A-

NİNESİNİN EL LEZZETİ ONA ÖNDER OLDU!

Ninesinin el lezzetlerinin kendisine önder olduğunu söyleyen; Genç Chef Emre İnal ile aşçılık üzerine yaptığımız röportajında Köyde ninesinin mutfağında başlayan hayallerinin peşinden nasıl koştuğunu bizlere şöyle anlattı.

EREĞLİLİ GENÇ AŞÇI HARİKALAR YARATIYOR!

1993 yılında Konya’nın Ereğli İlçesinde dünyaya gelen İnal; 2005 yılından bugüne kadar Antalya’da yaşadığını, Ortaokul eğitiminin bitiminde itibaren aşçılık mesleğine atıldığını, Aşçılıkla ilgili eğitimlerinin de çalışmış olduğu mutfaklarla sınırlı kalmadığını ifade etti. Üniversite eğitimini de mesleğinden yana kullandığını ve aynı Zaman’da Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Aşçılık programını bitirdi.Yine Eğitim hayatını Necmettin Erbakan Üniversitesi Turizm Fakültesi GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI lisans bölümünde tamamlayan ve bu alanda da eğitimler alan Emre İnal, Ninesinin el lezzetlerinin de kendisine yön vermesiyle o eşsiz tatları insanların damak tadıyla buluşturuyor.

Kendisine neden aşçılık mesleğini seçtiniz ve Aşçı olmaya nasıl karar verdiniz?

Diye sorduğumuz İnal, Köyde; nenemin eli lezzetliydi ve yemek yapmayı çok severdi ben de onun sayesinde yemek yapmayı sevdim, Organik köy mutfağını çok seviyordum. Yine Babam aşçı olmamı, Annem ise doktor olmamı istedi diyen İnal, Benim ise isteğim iyi bir şef olmaktı ve bunun için hayallerim vardı. O hayalleri tek tek sıraya koyup hedefe çevirdim ve devam ediyorum dedi.

Mutfağa ilk girdiğiniz günü hatırlıyor musunuz, İlk yaptığınız yemek neydi?

Mutfağa ilk girişim ise yine çok sevdiğim Kuru fasulye yemeği ile oldu. Taze fasulye ile başlayan meslek aşkım aldı başını gidiyor… Sevdiğim işi yaparak para kazanıyorum dedi.

Türk mutfağının en sevdiğiniz özelliği nedir?

Diye sorduğumuzda, Coğrafi özellikleri yoğun olan tek Ülke Türkiye’dir. Farklı kültürler ve farklı tatları bünyesinde barındırmaktadır.

İyi yemek yapmak öğrenmekle, eğitimle olacak şey mi? Yoksa bazı değerlere, yeteneklere, duyulara sahip olmayı mı gerektirir mi?

İnal, Bir şef gastronomi eğitimini almamış ise bu önemli bir eksikliktir. Gerçekten bu eksiklik karşımızdaki önemli sorunlardan birisidir, hatta buna eklememiz gereken bir dizi daha eğitimler olduğu muhakkaktır diyen İnal, Bunun yanı sıra özel yetenek ve istek çok önemlidir. Çünkü biz insanoğlu istedikten sonra başaramayacağımız hiçbir şey yoktur ifadelerini kullandı.

Dünya mutfağında en sevdiğiniz mutfak hangisi ve Neden?

Osmanlı Saray Mutfağı olduğunu belirten İnal, Sarayda çalışan aşçıların çoğu yabancı esirlerden oluştuğu için ve saray mutfağında bin bir çeşit yemek piştiğini, Dünya mutfağı diye bir norm yok varsa da ana vatanı saray mutfağı olduğunu söyledi.

İnal’a Aşçıların genel olarak sorunları nelerdir diye sorduğumuzda ise?

Endüstriyel teknolojinin hızlı şekilde gelişmesi neticesinde insan gücünün yerini makinalar almakta, birçok gıda üretimi ise hazır hale gelmekte, Bu yüzden aşçıların bu hızlı teknolojiye yetişemediği yerlerin olduğunu söyleyen İnal, Yeri geliyor bir makine sizin el emeğinizin önüne geçiyor. Biz aşçılar bu duruma ayak uydurmak suretiyle kendimizi teknolojik gelişmelere paralel olarak yetiştirmeliyiz diyen İnal, Lezzetin kaynağının bizlerin olduğunu insanlara unutturmamalıyız diyerek sözlerini tamamladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.