1. HABERLER

  2. KONYA

  3. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesaj yayımlayarak, tüm dünya çocuklarının bayramını kutladı.

A+A-

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesaj yayımlayarak, tüm dünya çocuklarının bayramını kutladı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı şöyle: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 98’inci yıldönümünü ve Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyoruz. Milli iradenin temsilcisi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması, Türkiye Cumhuriyeti\'nin doğuşunun simgesidir. Kurtuluş Savaşı\'nı yürüten ve 23 Nisan 1920’de Türkiye Cumhuriyeti\'ni kuran Türkiye Büyük Millet Meclisi, insanımızın onurlu ve bağımsız bir yaşam sürmesinde önemli rol üstlenmiştir. Uzun yıllar devam eden dünya savaşı ve bölgesel savaşlar sonrasında öksüz ve yetim kalan çocukların, bir bahar şenliği havasında sevindirilmesi amacını taşıyan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, çocukların saf ve temiz duyguları eşliğinde dünyaya barışın ve kardeşliğin hakim olabileceğinin bir göstergesidir. Elbette bizler tüm gayretlerimizi geleceğimizin sahipleri evlatlarımız için planlarken, savaşın mağdur ettiği Suriyeli, Iraklı, Filistinli, Mısırlı, Yemenli, Arakanlı ve tüm mazlum coğrafyalardaki çocukların da mutluluğu için çalışmayı bir ödev olarak kabul ediyoruz. Hepimiz inanıyoruz ki, yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımız köklü mirasımız, tarihi zenginliğimiz ile geleceğin lider ülkesi Türkiye’yi daha müreffeh yarınlara taşıyacak, tüm dünyada barışı egemen kılmak için çalışacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, daha yaşanılabilir bir dünya için Türk milletinin ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.