1. HABERLER

  2. BELEDİYE

  3. 1. Uluslararası Aşçı Dede Ateşbâz-ı Veli Sempozyumu Başladı
1. Uluslararası Aşçı Dede Ateşbâz-ı Veli Sempozyumu Başladı

1. Uluslararası Aşçı Dede Ateşbâz-ı Veli Sempozyumu Başladı

Konya Büyükşehir Belediyesi ile Necmettin Erbakan Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen 1. Uluslararası Aşçı Dede...

A+A-

Konya Büyükşehir Belediyesi ile Necmettin Erbakan Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen 1. Uluslararası Aşçı Dede Ateşbâz-ı Veli Sempozyumu başladı. Pandemi nedeniyle online olarak gerçekleştirilen ve gastronomi alanında Türkiye’den ve dünyadan 200 bilim insanının sunum yapacağı sempozyum iki gün sürecek.

Konya Büyükşehir Belediyesi ile Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) ortaklığında gerçekleştirilen 1. Uluslararası Aşçı Dede Sempozyumu başladı.

Pandemi nedeniyle online olarak düzenlenen sempozyumun açılışında konuşan Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Selim Yücel Güleç, sempozyumun çok faydalı geçeceğini ve Konya için büyük katkı sağlayacağını belirtti. Büyükşehir Belediyesi olarak şehrin gastronomi alandaki birikimini dünyaya açmak istediklerini kaydeden Güleç, “Konya mutfağının tüm dünyada tanınması ve bu bereketli topraklarının lezzetlerinin herkese ulaşması için gereken bütün çalışmaları üniversitelerimizle, stk'larla, Konya'da önde gelen aşçılarımızla birlikte yapıyoruz. Konya dışındaki farklı illerde, dünyanın değişik merkezlerinde bu kültürümüzü tanıtmaya gayret ediyoruz.” dedi.

NEÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Arslan da, “Gastronomi sadece yemeklerin hazırlanması, pişirilmesi veya sunulması değil, sanatsal ve kültürel bir yanının da olduğunu ve farklılıklar gösterdiğini görmekteyiz. Geçmişten gelen geleneğin ve kültürel mirasın geleceğe aktarımı noktasında gastronomi gerçekten etkin ve önemli bir bilim dalı. Kültürel değerlerin yaşatılması açısından gerçekleştirilecek sempozyum uluslararası alanda da büyük öneme sahip.” dedi.

19 Eylül’e kadar gerçekleştirilecek sempozyumda Türkiye’den ve dünyadan 200 bilim insanı; yemek kültürü, yemek tarihi, Mevlevi mutfağı, Selçuklu ve Osmanlı mutfağı, Konya mutfağı ve dünya mutfakları üzerine sunumlar yaparak sempozyuma katkı sağlayacak.

Sempozyum oturumları sempozyum.konya.edu.tr/UADABV/tr/s/643/0 adresindeki linklerden takip edilebiliyor.

sempozyum_1.jpg

sempozyum_2.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.