1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. 15 Temmuz Anısına Fidan Dikildi
15 Temmuz Anısına Fidan Dikildi

15 Temmuz Anısına Fidan Dikildi

Ereğli Belediyesi tarafından 15 Temmuz Şehitleri anısına fidan dikimi gerçekleştirildi.

A+A-

img_2226---kopya-copyasda.jpgEreğli Belediyesi öncülüğünde Vatan savunmasında ve sahip olduğumuz değerlerin korunmasında kahramanca mücadele ederek, hakka yürüyen şehitlerimizi anmak ve anlamak noktasında Toros mahallesinde bulunan hazineye ait arazide 15 Temmuz Şehitleri anısına 248 Fidan toprakla buluşturuldu.

Düzenlenen programa İlçe Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Garnizon Komutanlığı adına Yüzbaşı Fatih Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Uzun, İlçe Gıda ve Tarım Müdürü Orhan Soylu, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Edip Yıldız, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Yılmaz Ertaştan, STK temsilcileri, Oda Başkanları Gazi ve Şehit ailelerinin yanı sıra birçok vatandaş da katıldı.

img_2384---kopya-copy.jpg

Programda ilk olarak kürsüye gelen Şehit Aileleri Başkanı Yılmaz Ertaştan;” Onlar bizim kahramanımız, bu Vatan uğruna Şehit olan kardeşlerimizi rahmetle anıyorum ve böyle anlamlı bir şeye vesile olan Belediye Başkanımız Özkan Özgüven’e çok teşekkür ediyorum.” dedi.

17191145_10154928899652211_4793613601790586011_n-copys.jpg

Daha Sonra konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven şunları ifade etti;

“15 Temmuz’u hiç unutmamak ve bu vatan uğruna canlarını veren, hainlerine geçit vermeyen 248 Şehidimizin adını yaşatmak için 248 çınarı toprakla buluşturuyoruz. Tarihten bu yana ülkemiz hain saldırılara maruz kalmıştır ama 15 Temmuz bunların içinde en çok canımızı acıtan saldırıydı. Bizim tanklarımızla, bizim silahlarımızla halkımıza saldıran hainler gördük o gece. Ama hesap etmedikleri bir şey vardı Türk Halkı vatan uğruna canını hiçe sayan yüce bir millettir. O gece de öyle oldu hainler karşısında dimdik ayakta durdular. Saniyeler sonra şehadet şerbeti içeceğini bilerek baş haini başından vuran Ömer Halisdemir’imiz vardı, kamyonla meydana insan götüren hanım ablamız, tankın önüne yatan koca yürekli insanlarımız vardı o gece.  Şimdi bu vatanı bize emanet bırakıp şehit olan kahramanlarımızın isimlerini bu hatıra ormanımıza tek tek kazıyacağız. Bu duygu ve düşüncelerle tüm şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.

img_2696---kopya-copysd.jpgO hain gece de şehit olan 248 vatandaşımızı ve o geceyi asla unutmayacağız. Diyen Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran vefa örneği sunan başta Belediye Başkanımız Özkan Özgüven olmak üzere Ereğli Belediyemize sonsuz teşekkür ederim dedi. 

7-001.jpg

Belediye işçileri tarafından yerleri ve çukurları hazırlanan alanlara Ereğli protokolü, Sivil Toplum Örgütlerinin temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler tarafından her şehidimiz için bir fidan Programı kapsamında dikilen her fidana15 Temmuz gecesi Şehit düşen kardeşlerimizinadı verildi. Ardından fidanlara can suyu verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.