1. HABERLER

  2. 169. Kuruluş Yılı Törenlerle Kutlandı

169. Kuruluş Yılı Törenlerle Kutlandı

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Ereğli’de de Türk Polis Teşkilatının 169. Kuruluş Yılı törenlerle kutlandı.Atatürk Anıtında düzenlenen programa Ereğli...

A+A-

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Ereğli’de de Türk Polis Teşkilatının 169. Kuruluş Yılı törenlerle kutlandı.

Atatürk Anıtında düzenlenen programa Ereğli Kaymakamı Şakir Erden, Ereğli Emniyet Müdürü Yücel Kaya, Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Ereğli Garnizon Komutanı Yzb Ülker Garip, Ereğli Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Ali Kurbi, Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Serdal Yıldırım, Siyasi Parti İlçe Başkanları ve Kamu Kurum ve Kuruluşların amirleri ile STK temsilcileri katıldı.

Atatürk Anıtına çelenklerin sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan Ereğli’deki kutlamalarda İlçe Emniyet Müdürü Yücel Kaya'nın günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Kaya; “Hukukun üstünlüğünü kendisine şiar edinen Emniyet Teşkilatı, en hassas kamu hizmeti olan güvenlik hizmetini diğer kurum ve kuruluşlarla karşılıklı anlayış ve işbirliği içerisinde; demokratik ve profesyonel normlar çerçevesinde, özgürlük ve güvenlik dengesini de gözeterek büyük bir kararlılık ve özveriyle yerine getirmektedir. Emniyet Teşkilatı olarak misyonumuz Atatürk ilke ve inkılâpları doğrultusunda, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde, hukukun üstünlüğü, insan haklarına saygı ve tarafsızlık ilkelerine bağlı kalarak, yasalar ve evrensel değerlerin ışığı altında, bireylerin temel hak ye özgürlüklerinin korunmasına,  toplumun düzen, barış, huzur ve güvenlik içerisinde yaşamını sürdürmesine imkân sağlayan bir ortamın oluşturulmasına ve korunmasına katkı sağlamaktır” dedi.

Resim ve şiir' yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi, şiir yarışmasında birinci olan eserin okunması, PMY Okulu öğrencisinin şiir okuması, PMY Okulu öğrencilerinin Ege yöresine ait halk oyunu gösterisi, PMY Okulu öğrencilerinin geçit töreni ve İstasyon Caddesinde yürüyüş yapması, PMY Okulu Müdürü Ali Kurbi ve İlçe Emniyet Müdürü Yücel Kaya'nın Polisevinde tebrikleri kabulünün ardından program sona erdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.