1. HABERLER

  2. 18 MART ŞEHİTLER GÜNÜ MESAJI

18 MART ŞEHİTLER GÜNÜ MESAJI

ÜRKİYE MUHARİP GAZİLER DERNEĞİ EREGLİ ŞUBESİ18 MART ŞEHİTLER GÜNÜ MESAJIÇanakkale Zaferi’nin 100.yıl dönümünü kutlamanın ve mukaddes vatanımız...

A+A-

ÜRKİYE MUHARİP GAZİLER DERNEĞİ EREGLİ ŞUBESİ

18 MART ŞEHİTLER GÜNÜ MESAJI

Çanakkale Zaferi’nin 100.yıl dönümünü kutlamanın ve mukaddes vatanımız için canlarını çekinmeden feda eden aziz şehitlerimizin Şehitler Günü’nü idrak etmenin büyük onurunu yaşamaktayız.

Çanakkale, dönemin en büyük küresel güçlerine karşı, bir karış toprak bile vermemek için, kanı ve canı ile vatan topraklarını mühürleyen milletimizin, vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı uğrunda neleri göze alabileceğinin bir göstergesi ve namusunun simgesidir.

Çanakkale’yi Çanakkale yapan, cepheye gönderdiği oğluna “ya Şehit ol, ya Gazi” demek suretiyle, vatanın her bir karış toprağını evladının canından üstün tutan Türk anaları olduğu bugünde unutulmamalıdır.

Tarih boyunca verilen savaşlarda olduğu gibi Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşında, Kore Savaşında, Kıbrıs Barış Harekâtında, Doğu ve Güneydoğuda terörle mücadele sırasında, gözlerini kırpmadan canlarını feda eden şehitlerimizin yakınları, milletimize bırakılmış en kutsal emanetlerdir. Bütün kutsal değerlerimize saygı göstermek millet olma bilincimizdir.

Bugün Ay Yıldızlı Bayrağımızın altında huzur ve güven içerisinde başımız dik olarak yaşıyorsak, bunu kutsal hayatın sahipleri Şehit ve Gazilerimize borçluyuz.

Bu duygu ve düşüncelerle, TÜRKİYE MUHARİP GAZİLER DERNEĞİ EREGLİ ŞUBESİ OLARAK Çanakkale Zaferinin 100.yıl dönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Gününde bu toprakları bize vatan kılan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşları olmak üzere aziz Şehitlerimizi ve onların şehitliklerine tanık olmuş Gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor. Saygılar sunuyorum. 2015

Mehmet Emin ÖZYURT

Türkiye Muharip Gaziler Derneği

Ereğli Şubesi Başkanı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.