1. HABERLER

  2. 188. Yıl Kutlandı

188. Yıl Kutlandı

Belediyenin Sıcaklığını Halka Yansıtan Zabıtanın 188. Yılı KutlandıZabıtanın 188. Yılı kutlandı. Ereğli Kültür Merkezinde düzenlenen programa...

A+A-

Belediyenin Sıcaklığını Halka Yansıtan Zabıtanın 188. Yılı Kutlandı

Zabıtanın 188. Yılı kutlandı. Ereğli Kültür Merkezinde düzenlenen programa Ereğli Kaymakamı Şakir Erden, Belediye Başkanı Özkan Özgüven, İlçe Emniyet Müdürü Talat Arslan, İlçe Müftüsü Yusuf Eseroğlu, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, Belediye Başkan Yardımcısı ve Meclis Üyeleri, Belediye Daire Müdürleri ile davetliler katıldı.

Program Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemi hakkında bir konuşma yapan Zabıta Müdür V. Necmettin Yaşa, 1826 yılında temeli atılan Zabıta Teşkilatının 188. yılını kutladıklarını söyledi.

188 yıldır sürdürdükleri başarılı çalışmalar ile halka karşı belediyeyi temsil eden zabıtaların bu yönüyle belediyenin yüz aynası olduğunu belirten Yaşa, “Bugün Belediye Başkanımız sayın Özkan Özgüven’in bize verdiği sorumluluk ve görev bilinci ile Ereğli’de Zabıta ceza veren değil çözüm üreten bir anlayış ile çalışmaktadır. Ereğli Belediyesinin vitrini olan Zabıta Müdürlüğünde 1 Zabıta Müdür Vekili, 1 Zabıta Amir V., 4 Zabıta Komiseri ve 29 Zabıta personeli ile görev yapıyoruz.

Sabır ve özveri isteyen bir çalışma temposunda Ereğli’nin gelişmesi ve kalınmasına katkı sağlamaya çalışıyoruz. Dün olduğu gibi bugün ve yarında hizmet anlayışımızı değiştirmeden görev bilinci içerisinde çalışacağız. Bu duygu ve düşüncelerle bizi bu anlamlı günümüzde onurlandırdığınız için hepinize teşekkür eder, saygılar sunarım” dedi.

Belediye Başkanı Özkan Özgüven ise, Zabıta Haftasının Ereğli’de ilk kez düzenlendiğini ifade ederek, Zabıtanın kamuoyuna daha iyi ifade edilmesi gerektiğini söyledi.

Zabıtanın Belediyenin gözü, kulağı, sesi olduğunu vurgulayan Özgüven, özverili, fedakârca çalışmanın yanında bilinçli olmak gerektiğini de kaydederek, kamu görevlisi olarak amaçlarının halka hizmet olduğunu, Belediyenin de sorunlara çözüm üreten kurumların başında geldiğini söyleyerek, “Zabıta ceza değil, eksikliği gören değil, samimi olan ve Belediyenin sıcaklığını halka yansıtandır. Halka belediye arasında köprü olan Zabıta’nın 188 yılını kutlar, başarılarının devamını dilerim” dedi.

Ereğli Kaymakamı Şakir Erden ise Zabıtanın Polis ve Jandarma gibi dokunuşları olan birimler olduğunu kaydettiği konuşmasında, Zabıtanın görev ve sorumluluğunun önemine dikkat çekti ve Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğünde bayan zabıtaları da görmek istediğini belirtti.

Konuşmaların ardından slayt gösterisi ile Zabıtanın dünü, bugünü ve görev anlayışı tanıtıldı. Zabıta Müdürlüğünden emekli olan Zekeriya Yazıcı ve Halil Yılmaz ile görev şehidi Mehmet Öcalan’ın ailesine plaket verildi.

Ereğli’nin tanınmış yüzü Durmuş Kuzucu Ereğli’nin ilk Zabıta Amiri (1875-1905) İsmail efendinin fotoğrafını Belediye Başkanı Özkan Özgüven’e armağan etti.

Program kokteyl ile son buldu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.