1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. 2. KUDUZ VAKASI PINARÖZÜ’NDE GERÇEKLEŞTİ
2. KUDUZ VAKASI PINARÖZÜ’NDE GERÇEKLEŞTİ

2. KUDUZ VAKASI PINARÖZÜ’NDE GERÇEKLEŞTİ

Ereğli’de 2. Kuduz vakası görüldü. İlçemiz Ereğli’ye bağlı eskiden köy statüsünde olan ve eski adı Tatırlı şimdiki ismi ise pınar özü olan mahallede de bir dananın kuduz olduğu öğrenildi.

A+A-

Ereğli’de 2. Kuduz vakası görüldü. İlçemiz Ereğli’ye bağlı eskiden köy statüsünde olan ve eski adı Tatırlı şimdiki ismi ise pınar özü olan mahallede de bir dananın kuduz olduğu öğrenildi.

Ereğli’ye bağlı Pınar Özü mahallesinde Veysel Koç’a ait bir dana’ da kuduz vakası meydana geldi.

2. Kuduz vakası Ereğli İlçesine bağlı Pınar Özü Mahallesinde yaşandı. İlçemizin küçük bir mahallesi olanPınar Özü Mahallesinde Veysel Koç isimli vatandaşa ait dananın yabani hayvan tilkiden kuduz bulaştığı iddia edildi. Ereğli İlçe Tarım müdürlüğü ekipleri kontrolünde dananın imha edilerek daha sonra başını kesip kontrol amaçlı alındığı ifade edildi. Yapılan testler sonucunda Dananın kuduz olduğu öğrenildi. İlçe Tarım Müdürlüğü Aileyi ve Hayvanlarını Karantinaya aldığı öğrenildi.

Kuduz Dananın sahibi Veysel Koç yaptığı açıklamada; ''İlçe Tarım Müdürlüğünün gerekli tedbirleri aldığını diğer hayvanlarının da ekipler tarafından tedbir amaçlı aşılarının yapıldığını belirten Koç, Ailece kendilerinin de kuduz aşısı olduğunu belirtti.

Kuduz vakası olan Dananın ilçe tarım müdürlüğü tarafından Derin bir kuyuya gömüldüğü ve başının kesilerek teste gönderildiği sonucunda ise kuduz vakasının gerçekleştiği onayı verildiğini söyledi. Veysel Koç böle bir durum ile ilk kez karşılaştığını ve vatandaşların bu gibi vakalara karşı uyanık ve tedbirli olmalarını söylerken, İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerine bu konuda yardımcı olalım'' dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.