1. HABERLER

  2. 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞLADI

2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞLADI

Eğitime üç aylık verilen aranın ardından Ereğli’de de binlerce öğrenci 2014-2015 eğitim ve öğretim yılına bugün itibari ile merhaba dedi.Bugün...

A+A-

Eğitime üç aylık verilen aranın ardından Ereğli’de de binlerce öğrenci 2014-2015 eğitim ve öğretim yılına bugün itibari ile merhaba dedi.

Bugün sabah güne farklı bir heyecan ve istekle başlayan öğrencilerin mutluluğu gözlerinden okunuyordu. Yeni eğitim ve öğretim yılının açılış heyecanı bir dizi programı da beraberinde getirdi. Eğitim ve öğretimin açılışı için ilk olarak Ereğli Atatürk Anıtında çelenk programı gerçekleştirildi. Buradaki programa Ereğli Milli Eğitim Müdürü Rahim Çimen’in yanı sıra, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, Öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Milli Eğitim Müdürü Rahim Çimen’in Milli Eğitim Müdürlüğü adına Atatürk Anıtına Çelengi sunmasının akabinde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesi ile burada son bulan program, Ferhat ve Feriha Koyuncuoğlu Ortaokulunda devam etti. Buradaki programa Ereğli Kaymakamı Şakir Erden, Garnizon Komutanı Binbaşı Uğur Efe, Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Ereğli Milli Eğitim Müdürü Rahim Çimen, Ereğli Sağlık Müdürü Mehmet Emin Günay, Okul Müdürleri, Öğretmen, Öğrenci ve veliler katıldı. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Okul Müdürü Kanber Koçak, insanları diğer varlıklardan ayıran tek özelliğin akıl olduğunu belirttiği konuşmasında aklı doğru bir şekilde yönlendiren tek unsurun ise eğitim olduğunu kaydetti.Eğitimcilerin asıl amaçlarının bilgiye giden yolları araştırmak olduğunu ifade eden Koçak, yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulundu.

Ereğli Milli Eğitim Müdürü Rahim Çimen ise, geleceği tüm Türk halkı için büyük ideal, hayalleri içimizde beslediğimiz en büyük heyecan olarak değerlendirerek, öğretmen ve öğrencilere olduğu kadar velilere de büyük görevler düştüğünü söyledi. Bu zincirde herkesin üzerine düşen görevi vaktinde ve doğru şekilde yapması halinde ortada hiçbir problemin kalmayacağını belirten Çimen, yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.

İyi bir gelecek için, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin muasır medeniyetler seviyesine ulaşabilmesi için eğitim ve öğretimin hayati bir öneme sahip olduğunu belirterek sözlerine başlayan Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven ise, bu eğitimin ehilleri tarafından öğrencilere en iyi şekilde verilmesinin önemine dikkat çektiği konuşmasında, bu okulun kazandırılmasında paha biçilemeyecek emeği olan Ferhat Koyuncuoğlu ‘na teşekkür ederek hakkın rahmetine yürüyen eşi Feriha Koyuncuoğlu’na ise rahmet diledi. Özgüven,” Yeni eğitim ve öğretim yılı hayırlı olsun” dedi.

Son olarak konuşan Ereğli Kaymakamı Şakir Erden ise eğitimin önemine dikkat çektiği konuşmasında tüm öğretmen, öğrenci ve velilere başarılı bir eğitim öğretim yılı temennisinde bulundu. Konuşmaların ardından okulun yapılmasında büyük emeği olan Ferhat Koyuncuoğlu’na Ereğli Kaymakamı Şakir Erden ve Belediye Başkanı Özkan Özgüven plaket ve çiçek takdim etti. Program çeşitli etkinliklerin ardından son buldu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.