1. HABERLER

  2. KONYA

  3. “2024 YILI MİLLETİMİZE SAĞLIK, BARIŞ, HUZUR VE REFAH GETİRSİN”
“2024 YILI MİLLETİMİZE SAĞLIK, BARIŞ, HUZUR VE REFAH GETİRSİN”

“2024 YILI MİLLETİMİZE SAĞLIK, BARIŞ, HUZUR VE REFAH GETİRSİN”

BAŞKAN RAMAZAN ERKOYUNCU: “2023 YILI ŞEKER PANCARI ÜRETİMİ AÇISINDAN ÇOK İYİ GEÇTİ. 2024 YILINDA DA ÜLKE EKONOMİSİNE DAHA ÇOK KATKI VERME TEMENNİSİYLE MİLLETİMİZİN VE ÇİFTÇİLERİMİZİN YENİ YILINI KUTLUYORUM” DEDİ

A+A-

PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, yeni yıl mesajı yayınladı.

Başkan Erkoyuncu mesajında, tarımsal üretimde sürdürülebilirlik, kalite, verimlilik ve kayıtlı olmanın önemli kriterler olduğunu ifade etti.

2023 yılının şeker pancarının verimliliği açısından zirve yılı olduğunu belirten Genel Başkan Ramazan Erkoyuncu, “2023 yılının Şubat ayında hepimizi derinden sarsan çok üzücü bir olay yaşanmış ve kısa zamanda birlik, beraberlik, dayanışmayla önemli mesafeler alınarak, yaralar sarılmaya çalışıldı. Bizler de kurum olarak gerekeni yaptık.  Böyle günler, ekonomik açıdan güçlü olmanın, yerli üretimin avantajlarının, ihtiyaç halinde dışarıya muhtaç olmamanın, paylaşmanın önemini ortaya çıkardı. PANKOBİRLİK ve Konya Şeker ailesi, zor günlerde devletimizin ve milletimizin yanında oldu. Rabbim inşallah bir kez daha bu acıları bizlere yaşatmasın. Tarımsal üretimde ise şeker pancarı yüksek rekoltesi ve verimliliği ile çiftçilerimizin yüzünü güldürdü. Türkiye genelinde 3.700.000 dekar alanda pancar ekimi gerçekleştirildi. Şeker pancarı, Türkiye genelinde bitkisel üretimde ikinci sırada yer alıyor” dedi.

 “2024 SAĞLIK, BARIŞ, HUZUR VE REFAH GETİRSİN”

Dünya’nın gözü önünde Filistin topraklarında yapılan katliamlara da değinen PANKOBİRLİK Genel Başkanı Ramazan Erkoyuncu, “Çoluk, çocuk, yaşlı demeden Müslümanları vahşice öldüren, işkenceye tabi tutan İsrail Devletini ve destekçilerini bir kez daha kınıyor, yeni yılda dünya barışı adına bir an önce ateşkesin sağlanması için gerekenin yapılabilmesini temenni ediyorum” dedi.

“KALİTELİ ÜRETİME DEVAM EDECEĞİZ”

Ülkemiz için, çiftçilerimizle üretmeye ve üretime katkı vermeye devam edeceklerini vurgulayan PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, şunları söyledi:

“Yüzüncü yılını geride bıraktığımız Türkiye’mizin daha çok üreten, daha müreffeh bir ülke olması yolunda üreticilerimizle beraber mücadele ettik. Gerek PANKOBİRLİK ailesi olarak, gerekse Konya Şeker olarak verimli bir yılı geride bırakıyoruz. Ülkemizde şeker üretimi ile birlikte tarımda, hububatta, gıdada söz sahibi olan Konya Şeker, 2024 yılında hem kampanya dönemi olarak, hem de genel gıda tedariği anlamında, hem de ihracatta daha yoğun bir yıl yaşayacaktır. Kaliteli, sürdürülebilir güvenli üretim için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bol bereketli bir yıl temennisiyle, 2024 yılının, Anadolu'nun verimli ve bereketli topraklarına şimdiden yeni yılın umutlarını ekmiş olan çiftçilerimiz başta olmak üzere, ülkemize ve tüm insanlığa barış, huzur ve refah getirmesini diliyor, Milletimizin yeni yılınızı tebrik ediyorum.”

baskan-erkoyuncu-001.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.