1. HABERLER

  2. KONYA

  3. Afganlı Çoban,20 Lira İçin Çoban Kuzenini Öldürdü
Afganlı Çoban,20 Lira İçin Çoban Kuzenini Öldürdü

Afganlı Çoban,20 Lira İçin Çoban Kuzenini Öldürdü

Konya'da meydan gelen olayda 20 lira borç verdiği kuzenini parayı geri ödememesi üzerine tüfekle döven şahıs araya giren diğer kuzenini vurarak öldürdü.Konya'da...

A+A-

Konya'da meydan gelen olayda 20 lira borç verdiği kuzenini parayı geri ödememesi üzerine tüfekle döven şahıs araya giren diğer kuzenini vurarak öldürdü.

Konya'da 20 lira borç verdiği kuzenini parayı geri ödememesi üzerine tüfekle döverken o sırada araya giren diğer kuzenini vurarak öldüren Afganistan uyruklu şahıs jandarma ekipleri tarafından yakalandı.

20 LİRA BORÇ OLAY OLDU

Olay, merkez Karatay İlçesi Karakaya köyünde bir çardakta meydana geldi. İddiaya göre, 8 ay önce Afganistan'dan kaçak yollarla Türkiye'ye gelen ve çobanlık yapan Maten Karemi (21), başka bir ağılda çobanlık yapan kuzeni Barrat Karaha'ya 20 lira borç verdi. Bir süre sonra kuzenine telefon açan ve 20 lirayı geri isteyen Karami, olumsuz yanıt alınca eline aldığı tüfekle çardağa gitti.

ARAY GİRMEK İSTEDİ CANINDAN OLDU

Orada kuzeni ile tartışan Karemi, tüfekle Karaha'nın kafasını yarıp namluyu ona doğru çevirdi. Bu sırada kuzenlerinin kavgasını gören 26 yaşındaki diğer kuzenleri Gülrahim Özbek araya girerek kavgayı bitirmek istedi. Ancak Karami'nin elindeki tüfek ateş aldı, Özbek vurularak olay yerinde hayatını kaybetti.

Çevredekiler jandarmaya haber verirken şüpheli Maten Karemi olay yerinden kaçtı.Konya İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürlüğü ve Karatay İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler kaçan şahsı boş bir arazide yakaladı. Yakalanan şüpheli, parasını istediği kuzenini vermemesi üzerine gittiği olay yerinde diğer kuzenini kazaen öldürdüğünü itiraf etti. Şüpheli Karami ile Karaha adliyeye sevk edildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.