1. HABERLER

  2. Ahır ve Ağıl İnşaatlarını Hibe Desteği

Ahır ve Ağıl İnşaatlarını Hibe Desteği

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından Kırsal Kalkınma Desteklemeleri ve Sığırlarda Çiçek ve Koyunlarda Mavi Dil hastalığı konularıyla...

A+A-

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından Kırsal Kalkınma Desteklemeleri ve Sığırlarda Çiçek ve Koyunlarda Mavi Dil hastalığı konularıyla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Ziraat Odasında düzenlenen ve yoğun katılımın olduğu toplantıya Ereğli Kaymakamı Şakir ERDEN, Gıda Tarım ve Hayvancılık Konya İl MüdürlüğüKırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Kerim MUZAÇ, Gıda Tarım ve Hayvancılık Ereğli İlçe Müdürü Orhan SOYLU katıldı.

Toplantıda konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Orhan SOYLU yoğun ilgiden dolayı yetiştiricilere teşekkür etti ve özellikle Kırsal Kalkınma Desteklemeleri hakkında merak edilen soruların bu toplantı ile cevaplanacağını belirtti. Orhan SOYLU, desteklemelere müracaat etmeyi düşünen üreticilere desteklemeler için gereken şartları Gıda Tarım ve Hayvancılık Konya İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Kerim MUZAÇ’ın anlatacağını söyledi. Ereğli’nin bir hayvancılık merkezi olduğunu belirten Orhan SOYLU, yetiştiricilerin bu desteklemelerden azami şekilde yararlanmalarının Ereğli hayvancılığı açısından son derece önemli olduğunu ifade etti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü Veteriner Hekimi Bülent BÜLBÜL tarafından dinleyicilere Sığırlarda Çiçek ve Koyunlarda Mavi Dil hastalığı konusunda bir slayt gösterisi sunumu gerçekleştirildi ve Bülent BÜLBÜL merak edilen soruları cevapladı.

Özellikle % 50 Hibe destekli ahır ve ağıl yapımı konusunda bilgiler veren Gıda Tarım ve Hayvancılık Konya İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Kerim MUZAÇ, KOP Bölgesinde 2014-2018 yılları arasında uygulanacak proje kapsamında Konya’da mevcut damızlık sığır ve küçükbaş işletmelerinin tadilatlarının yapılması veya yeni ahır inşaatı yapımına %50 hibe ve damızlık koç ve teke alımlarına ise % 80 hibe desteği verileceğini belirtti.

Bir yıl öncesinden aktif büyükbaş veya küçükbaş işletmesine sahip olanların bu desteklemeye başvurabileceklerini söyleyen MUZAÇ, işletmesinde en az 10 en fazla 49 baş anaç sığırı veya en az 100 küçükbaş en fazla 200 küçükbaş sahibi olanların bu desteklemelere müracaat edebileceklerini sözlerine ekledi.

Ahır ve ağıl yapımı veya tadilatları için başvuruların 2015 yılı Ocak, Şubat ve Mart aylarında olduğunu vurgulayan Kerim MUZAÇ, 31 Mart 2015 tarihinde başvuruların sona ereceğinin altını çizdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.