1. HABERLER

  2. AK PARTİ ADAY ADAYLARINI TANITTI

AK PARTİ ADAY ADAYLARINI TANITTI

Konya AK Parti, 2014 Mahalli Seçimler Aday Adayları Konya Dedeman Otelde biraraya geldiler. Ereğli, Karapınar, Halkapınar ve Emirgazi Aday Adayları da buluşmada...

A+A-

Konya AK Parti, 2014 Mahalli Seçimler Aday Adayları Konya Dedeman Otelde biraraya geldiler. Ereğli, Karapınar, Halkapınar ve Emirgazi Aday Adayları da buluşmada tanıtıldı.

2014 Mart ayında gerçekleştirilecek Mahalli Seçimleri’nde Belediye Başkan Aday Adayı olanlar, AK Parti Konya İl Teşkilatı’nın organize ettiği “Belediye Başkan Aday Adayları Buluşma Programı” ile bir araya geldi.

Belediye Başkan Aday Adayları’nın yanı sıra programa AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, AK Parti Konya Milletvekilleri, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, merkez ve taşra belediye başkanları, 31 ilçe başkanı ile AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Kadın ve Gençlik Kolları’nın Yürütme Kurulu Üyeleri katıldı.

Sorgun; “Bu seçim, seçimlerin anası”

Konya Dedeman Otel’de gerçekleştirilen programda konuşan AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, bu seçimlerin seçimlerin anası olduğunu kaydederek; “Çünkü bu seçimden hemen 4 ay sonra Türk tarihinde ilk defa halk kendi Cumhurbaşkanını seçecek. Bizim tarihimizde Hanlar, Hakanlar, Padişahlar, Sultanlar ve Cumhurbaşkanları oldu. Ama hiç doğrudan seçmemiştik. Belki de 5 bin yıllık tarihimizde ilk defa Cumhurbaşkanı seçeceğiz. Arkasından bir yılı bulmadan milletvekilliği genel seçimleri yapacağız. Onun için bu seçim seçimlerin anası” dedi.

Sorgun; “Bireysel değil; takım olarak gol atmamız gerek”

Sorgun konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bu saate kadar bizi, il teşkilatımızı, genel merkezimizi rahatsız edecek bir davranış hiçbir arkadaşımızdan görmedik. Perşembenin gelişi çarşambadan belli olur. Ben aday adaylarımızla, hepinizle iftihar ediyorum ve her birinize partimize bir katkı sunduğunuz için canı gönülden teşekkür ediyorum. Önemli olan takımın galibiyetidir. Golü illa ben atacağım ısrarında kimse bulunmasın. Gölü kimin attığı değil, önemli olan takımın galibiyetidir. Biz hep beraber bu takım Allah’ın izniyle galip gelecek. Hizmetler kişilerle kaim değil. Buralarda bizden önce de sizlerden önce de arkadaşlarımız bu görevleri yaptılar. Bizlerden sonra da yapacaklar. Hiçbir kimse değersiz değil ama hiçbir kimse de vazgeçilmez değil. 'Mezarlıklar vazgeçilmezlerle doludur' diye bir sözümüz vardır ama herkesin bizim nezdimizde, teşkilatımızın nezdinde ayrı bir yeri vardır" şeklinde konuştu.

Baloğlu; “Tüm aday adaylarımız çok değerli”

Milletvekilleri adına konuşan AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu da, AK Parti ailesinin her seçimi her dönemi birlik ve beraberlik içerisinde geçirdiğini vurgulayarak, “Yaklaşık 2 yıl önce milletvekilliği seçimi geçirdik. 170’in üzerinde aday adayımız vardı. Allah bunlardan 14 tanesine aday olmasını nasip etti ve 11 arkadaşımız milletvekili olarak seçildi. Ama bundan sonra partimizin yaptığı her toplantıda bütün aday adaylarımız sanki kendisi de bir milletvekili seçilmiş gibi bizlerle birlikte oldu. Bu çatının, bu ailenin içerisinden hiç kopmadık. Ben biliyorum ki bu salondaki tüm arkadaşlarımız tüm aday adaylarımızla, adaylarımız açıklandıktan sonra belki kendisi aday olmuş gibi bir başka aday tercih ettiği takdirde, belki ondan daha fazla çalışarak bu büyük hizmete, büyük davaya neferlik yapacak, hizmet edecek. Benim buna olan inancım kesinlikle tamdır” diye konuştu.

Akyürek; “Partimize büyük teveccüh var”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise, Konya’da Büyükşehir Yasası çerçevesinde 200 belediye başkanının yerine artık 32 belediye başkanının seçileceğini söyledi. AK Parti’den aday adayı sayısının 200 civarında olduğu ifade eden Başkan Akyürek, “Bu kadro hakikaten büyük bir zenginliğin göstergesi olduğu kadar aynı zamanda partimize yönelik teveccühün de bir yansıması konumunda. Bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, hepinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından mahalli seçimlere girecek aday adaylarının takdimi ve tanıtımı gerçekleştirildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.