1. HABERLER

  2. Akbel Yaptığı Açıklamada, Merak Edilen Soruları Yanıtladı

Akbel Yaptığı Açıklamada, Merak Edilen Soruları Yanıtladı

Pankorlik Ereğli Başkan Adayı Mustafa Akbel ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte yaptığı Basın Açıklamasında Akbel, İçerisinde bulunduğumuzMübarek...

A+A-

Pankorlik Ereğli Başkan Adayı Mustafa Akbel ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte yaptığı Basın Açıklamasında Akbel, İçerisinde bulunduğumuzMübarek ramazan ayının memleketimize ülkemize ,İlçemiz Ereğliye  hayır ve bolluk getirmesini  dileyerek, hepimizin ramazan bayramına erişmesini diliyorum dedi.

14 Agustosta  Ereğli Pankobirliğinin seçimi var bunu hepimiz biliyoruz,Ereğli Pankobirlik Ereğli’de merkezinde bulunan Karaman ve Karapınar’da ilçesindeki 34 bin Ailenin üyesi olduğu bir birliktir. geçmişine baktığımız zaman  temelini dedelerimizin attığı   torunlarının ve evlatlarının devamlılığını sağladığı bugün 34 bin çiftçimize hitap eden bilhassa orta ölçekli ve dar gelirli çiftçimizin olmazsa olmazı  haline gelen bir kuruluştur.

Amacımız ve gayemiz bu kurumu  bizlerde alıp geleceğe  taşımak devretmek olacaktır. 24 yıl önce konya’da Konya Şekerin bünyesinde sadece % 4,5 hissesi varken bugün Anadolu Birlik Holding çatısı altında buluna 32 şirketin % 10 hissesine sahip olmuştur. yani bu demektir ki  Türkiye’deki 31 tane Pankobirlik  içerisinde  en iyi yönetilen  3. Pankobirlik olmuştur.

Akbel sözlerine şöyle devam etti, Pankobirlik böyle büyük bir kuruluşta neden Ereğli’ye yatırım yapmadı diye sorulur veya düşünülebilir,bu soruyu bizde kendimize sorduk büyüklerimize sorduk. Cevap şu idi kendisini Ereğli Şeker Fabrikasına şartlandırmış ihaleye özelleştirmeye çıkacağından mutlaka burayı Ereğli Pankobirlige Kazandırma düşüncesinde olduklarını, iki defada özelleştirmeye çıktıktan sonra alım için gittiklerini, bir defasında da yolda ihalenin iptal edildiği söylenmiştir.

Bu vesileyle bütün enerjimizi ve ekenomimizi buna şartlandırdık dediler.Bizde bunların takipçisi olacağız.Allah izin verirse seçildikten sonra Ereğli Şeker fabrikasını Özelleştirme idaresinden Blok değil bireysel çıkması için bizde çaba sarf edeceğiz. Yıllık 120 bin ton civarında bir şeker üreten şeker fabrikasının karlılığını biliyoruz. Ereğli Şeker Fabrikası Kooparatifimize geçtikten sonra çiftçimizin Kota gibi  sorunun büyük ölçüde azalacağını biliyoruz. Pancar küspesi gibi bir sorunu tamamen ortadan kalkacağını biliyoruz .Polar sorununun gündeme gelmeyeceğini biliyoruz.

 Kuyrukta beklemeyeceklerini biliyoruz.Pancar yıkmada kantar sıkıntısının olmayacağını biliyoruz. Bunların takipçisi olacağız.Şayet bunu özelleştirme bu fabrikayı özelleştirmeyecem diyorsa zorla bunu satın alamassınız.Üst Başkanımız Recep Başkanımızla beraber Allahın izniyle  Ereğli’de tarıma dayalı 3-5 yüz  veya 800  kişinin istihtam edeceği Tarımı buraya getireceğiz.

Temel düşüncemiz ve amacımız budur diyen Akbel ve ekibini basına tanıtarak sözlerini sürdürdü.

 Karapınar’dan NAZIM SEZER  Karaman’dan ZEKERİYA ÖZERMİŞ, Burda halkın yakinen tanıdığı DURAN ÖZBUDAK, çiftçiyle iç içe olan MEHMET ÖZKOÇ  kardeşimizle beraber biz burayı yönetmeye geliyoruz dedi.

Tabi ki bazı dedikodularda var burada bir Pastanın olduğunu söyleyenler var büyük bir Rantın olduğunu söyleyenler var. Pankobirlikte Pasta yok Arkadaşlar diyen Akbel sözlerine şöyle devam etti.pasta pastanede olur ve Pastada boyutlara ayrılır Yaş pastası vardır Nişan pastası vardır, Yada / katlı Düğün pastası vardır ama Pankobirlik’te Pasta yoktur. Pankobirliğin bir sermayesi vardır bu sermayede neye dayanır bu sermayeyle ürün alınır çiftçisinin ihtiyacını görür bu para kurumsal bir paradır ve kimse bu paranın tek kuruşuna elini değemez, değenin elinin yakar. Bankadada para çoktur ama herkesin çalıştığı bir maaşı vardır. Buradaki paranın büyük olduğunu söylüyorlar bilançosu yıllık rakamsal olarak söylüyeceğim  söyleme ihtiyacı duydum sokakta söylenen ve kulağımıza gelen nedenlerden dolayı söyleyeceğim pankobirliğin yıllık rakamsal olarak bilançosu 80 milyon  TL.dir ama bizim, bir şirketimizin büyüklüğü bunun 5 katıdır. Mustafa Akbel Çiftçi değil diyorlar ÇKS kayıtlarına bakarsalar Ereğli’de en çok arazi eken bir şirket olduğunu görürler, bu şirketimizde 365 gün çalışan bil fiil  5o tane sigortalı  çalışan arkadaşımız var  Çiftçiliği böyle yapıyoruz.

Yani 50-100 dönüm değil 4000 dönüm. Pankobirlikten geçen yıl 2,5 tirilyon liralık alışveriş yapmışız bu sene 2014 yılında sadece 500 milyar  liralık   alışveriş yaptık .sadece bizim Pankobirlikten aldığımız tohum gübre ve Zirai ilaçtır. Benim arkadaşlarımın hepsi aynı ölçekte çiftçilik yapan  ortakları bulunan arkadaşlarımızdır dedi.

Bizim dışımızdaki adayları  arayıp soruştursunlar sadece üyelikleri var yılda aldıkları 20 Bin lira veya 30 bin liralık bir rakam hatta hiç alışverişle ilişkisi olmayan sadece üyeliği bulunan arkadaşlar var bunlar bu sözleri söylüyorlar bunlar bizi üzüyor,Seviyenin düşmesini istemiyorum.

Şöyle bir söylenti duyarsam örneğin bugün aday olan arkadaşımız yarın oraya seçildiğinde  Zirai ilacı pancar koparatifi’nden sattırmıyacak denirse bu şık olurmu? Bunu anlatmaya çalışıyorum. Başka bir söylenti çıkartmışlar Mustafa Akbel  varlıklı karşı iki gurubada 100 er milyar lira para vermiş bettiklerin oyunu bölüp kendisi kazanacakmış gibi söylentiler çıkartmışlar bunlar benim üslubuma yakışmaz diyen Akbel, merak edilen sorulara yanıt verdi.

 Biz yöneticilik yapmak istiyoruz. Pirömer mahallesinde seçim ofisimiz açılacak bizi tüm çiftçi kardeşlerimiz orada bulabilirler istek ve dileklerini söyleyebilirler tüm kardeşlerimizi bekliyorum diyen Akbel 14 Agustosta herkesin sandığa gelmesini bekliyorum.

Pankobirliğin geleceğini seçmesini istiyorum diyen Akbel  amacımız Pankobirliği  geleceğe taşımak olacaktır diyen Akbel sözlerine son verdi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.