1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Akgöl’de Flamingo Katliamı!
Akgöl’de Flamingo Katliamı!

Akgöl’de Flamingo Katliamı!

Ereğli ilçesinde göçmen kuşların uğrak yeri ve sit alanı olan Akgöl Sazlığı’nda 6 adet flamingo vicdansızlar tarafından canice öldürülmüş olarak bulundu.

A+A-

Ereğli ilçesinde göçmen kuşların uğrak yeri ve sit alanı olan Akgöl Sazlığı’nda 6 adet flamingo vicdansızlar tarafından canice öldürülmüş olarak bulundu.

Flamingoları bulan doğa fotoğrafı tutkunu İbrahim Pekpostalcı, flamingoların tüfekle vurulduğunu tahmin ettiğini belirterek, "Etrafta tüfeğe ait fişekler vardı. Sanırım can çekişmesin diye de hayvanları boğazından kesmişler. Sonra da oradaki vahşi ve yırtıcı hayvanlar parçalamış." dedi.

Devlet Su İşleri 4'üncü Bölge Müdürlüğü'nün sorumluk alanı içinde yer alan Akgöl Sazlığı, Konya'nın Ereğli ve Karapınar ilçeleriyle, Karaman'ın Ayrancı ilçesi sınırları arasında; sazlık, bataklık, çamur adacıkları ve bunları çevreleyen çayırlarla çorak düzlük ve steplerden oluşan 6 bin 800 hektarlık bir bölgedir.

Akgöl, 1992 yılında Kültür Bakanlığı tarafından 'I. Derecede Doğal Sit Alanı', 1995 yılında Orman Bakanlığı Milli Parklar ve Av-Yaban Hayatı Koruma Genel Müdürlüğünce 'Tabiatı Koruma Alanı' olarak ilan edildi. Akgölde, kılkuyruk ördek, flamingo, kaya kartalı, balıkçıl, leylek, kerkenez, kaşıkgaga, çamurcun, yeşilbaş ördek ve boz kaz gibi göçmen hayvanlar yaşıyor.

konya-akgl-sazlnda-flamingo-katliam.00_01_45_11.still001.jpg

FLAMİNGO KATLİAMI

Doğa fotoğrafı tutkunu İbrahim Pekpostalcı, dün Akgöl Sazlığı'na fotoğraf çekmeye gitti. Ancak 2'si suyun içinde 4'ü kıyıda olmak üzere 6 flamingonun katledilmiş olduğunu gördü. Flamingoların, av tüfeğiyle öldürülmüş olduğunu tahmin eden Pekpostalcı, "Etrafta tüfeğe ait fişekler vardı. Sanırım can çekişmesin diye de hayvanları boğazından kesmişler. Sonra da oradaki vahşi ve yırtıcı hayvanlar parçalamış." dedi.

basliksiz-1-002.jpg

YETKİLİLER BU ÇAĞRIYA KULAK VERİN Kİ BAŞKA KATLİAMLAR YAŞANMASIN

Göçmen kuşların uğrak yeri olan Akgöl Sazlığında hayvanların zarar görmemesi için önlem alınması gerektiğini ifade eden Pekpostalcı,"Burada yüzlerce kuş ve hayvanlar var. Bunların katliama uğramaması için önlem alınmalı. Ayrıca Akgöl'e gezip görmek isteyenler uygun bir yol olmadığı için rahatlıkla gelemiyor. Buraya acil olarak ulaşım için düzenli bir yol yapılırsa, hayvanları katletmek isteyenlerde rahat tavır sergileyemez. Her an başka bir kişiye yakalanma korkusuyla hayvanları öldürmekten vazgeçer." dedi.

akgol-katliam-(11).jpg

VİCDANSIZ BU SAPKIN CANİLERE KİM DUR DİYECEK?

Fedakâr doğa fotografçısı Pekpostalcı’nın bu isteği ve görüşü inşallah yetkili ve ilgili birimlerce duyarlılık gösterilerek karşılık bulur ki, Doğanın güzellikleri olan, O Filamingolar önümüzde ki süreçte katledilmesin ve bu tür vicdansızlıklar yaşanmaz diyoruz.

Bu sapkınlara kim dur diyecek! Akgöl hani kuş cennetiydi böyle mi korunuyor. Kuş cenneti böylemi korunur be kardeşim! Her yer kendini bilmez kişilerin sıkmış olduğu boş kovanlarla dolu olduğunu ise ekibimizin yaptığı araştırma sonucu olay yerinde görüldü.

----003.jpgÇIKARTILAN KANUN İLE 1. DERECEDE SİT ALANI AMA!

Akgöl, 1992 yılında Kültür Bakanlığı tarafından 'I. Derecede Doğal Sit Alanı', 1995 yılında Orman Bakanlığı Milli Parklar ve Av-Yaban Hayatı Koruma Genel Müdürlüğünce 'Tabiatı Koruma Alanı' olarak ilan edildi ama sanki sözde kalmış galiba her yer boş kovan dolu burada yasa ile belirtilmiş hiçbir hayvana kurşun sıkılma av yapılamaz yasak diye yasa ile belirtilmiştir. Tabiki anlayana!

Geçtiğimiz gün Suriyeli bir sapkın çatıda ki güvercinleri çuvala doldurarak katliam yapmıştı, Bugün ise yine bir sapkın katliamı ‘da  Kuş cenneti Akgöl'de gerçekleştirildi. İnşallah son olur diyor ve yetkililer doğaseverlerin yapmış olduğu çağrılara kulak verir diyoruz.

Doğasever abilerimiz Dede Yunus Gürsoy ve İbrahim Pekpostalcı abilerimize duyarlılık göstererek vatandaşlarımızın bilgilendirilmesinde emekleri her zaman olduğu gibi bugünde yine büyük olmuştur kendilerine teşekkür ediyoruz.

İyi ki varsınız diyorum.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.