1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. AKGÖL’DE NELER OLUYOR?
AKGÖL’DE NELER OLUYOR?

AKGÖL’DE NELER OLUYOR?

Akgöl’de seti yaran kendini bilmezler KUŞ katliamına davetiye çıkarttı.

A+A-

Akgölde kendini bilmezlerin yaptığı bu davranış adeta katliama davetiye çıkartırken, Ereğli'de ve doğaseverler arasında büyük tepkiye neden oldu.

Doğaseverler ise bu davranışın daha öncede yapıldığını yine tekrar edildiğini dile getirerek sert tepki gösterdiler. Ereğli’de ANFODER üyeleri tarafından görüntülenerek gündeme taşınan bu olay katliamdan başkası olamaz çünkü yaz ayının ilk günlerinde, Akgöl’de su tutulması için yapılmış olan setin makine ile tahrip edilerek yarılması ile suyun tutulduğu bölgeden salınmasına neden olmaktadır. Bu demektir ki o set sayesinde tutulan kısıtlı suyun geniş alana bırakılınca Akgölün geniş alanında tamamen yok olması ve canlı yavru kuşların yaz sıcağında kavrulması demektir. oradaki canlıların yok edilmesi ve katledilmesine yönelik bir harekettir. Acaba bunu yapanların sinsi bir planımı var? sorusunu akıllara getiriyor. Yapılan bu yanlış hareket ile ne yapılmak istenmektedir. O kendini bilmezlerin yaptığı bu davranış umarız ki cezasız kalmayacaktır. Çükü Akgöl'de kuluçka döneminde olan çok sayıda kuşu ve yavrularını bile bile ölüme terk etmeye yönelik bir davranış yapılmıştır. Suyun tutulduğu bölgeden tahliye olan suyun akmasıyla çok sayıda yuva ve kuluçkada yatan kuşun yuvası ve yumurtaları açıkta kalarak uçamayan yavrular telef olacaktır.

İşi Doğal hayatı korumak olan Doğal hayatı koruma görevlilerini şimdi büyük iş düşüyor!... Katliama yönelik bu eylemi yapan kişi yada kişileri tespit etmek suretiyle üzerine düşen görevlerini en kısa zamanda yerine getirmeleri, devlet malına zarar verme ve hayvan katliamına yönelik bir davranış içerisinde bulunmaktan adalete teslim ederek gerekli çalışmaların ise bir an önce yapılmasını temenni ediyoruz.

Doğal hayatı koruma görevlileri yapacakları tespit ile yapılan yanlışı yetkili birimlere ileterek üzerine düşeni bir an önce yapmalıdır ki ölüme terk edilen o yavrular ölmeden alınan önlemlerle hayata tutunsunlar doğa gerçek sahiplerine bırakılsın ki o yanlışı yapanlar kötü emellerine ulaşamasın doğa gerçek sahiplerine alınan doğru kararlarla sağlanan ortam ile onlara ivedilikle teslim edilsin diyoruz. Akgöl'de ki Söz konusu o set  yapılmak suretiyle doğanın gerçek sahiplerine daha güzel daha sağlam daha geniş alana hükmedecek şekilde yapılarak gerçek sahiplerine bırakılsın istiyoruz.

Akgöl’de ki setin yarılmasına doğaseverlerden tepkiler ise artarak sürmektedir.

Doğa fotoğrafçısı ANFODER üyesi İbrahim Pekpostalcı ise tepkisini şu şekilde dile getirdi.

YAZIKLAR OLSUN...‼️

Daha önce de seti yıkmak için, toprak dolguyu yarmışlardı. Sanırım o zaman devletin malına zarar vermekten ve kimin, ne için yaptığının araştırılması için savcılığa suç duyurusunda bulunulmadığını sanıyorum. Şimdi olay tekrarlandığına göre, devletin malına zarar verenleri tespit edip, cezalandırılması için yetkililer inşallah bu sefer gerekeni yapıp suç duyurusunda bulunacaklardır.

Bizlerde soruşturma sonucunda kim yada kimler tarafından devletin malına zarar verildiğini... Görevlilerin kusurlu olup, olmadığını öğrenmiş oluruz.

Anfoder üyesi arkadaşlarıma göstermiş oldukları hassasiyet ve onurlu davranışlarından dolayı çok teşekkür ederim...

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.