1. HABERLER

  2. KARAPINAR

  3. AKÖREN’DE 1. DOMATES HASAT ŞENLİĞİ YAPILDI
AKÖREN’DE 1. DOMATES HASAT ŞENLİĞİ YAPILDI

AKÖREN’DE 1. DOMATES HASAT ŞENLİĞİ YAPILDI

SİYAH HAVUÇ ve DOMATESİN BAŞKENTİ AKÖREN’DE 1. DOMATES HASAT ŞENLİĞİ YAPILDI

A+A-

Komşu ilçemiz Karapınar’a bağlı Akören Mahallesi’nde 1. Domates Hasat Şenliği düzenlendi.

Akören Mahallesi Meydanı’nda gerçekleştirilen şenlik programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ekim yoğunluğu bakımından adeta Akören’le özdeşleşen Domates Şenliği’nin birincisi Akören Mahallesinde düzenlendi.

Protokol üyeleri, domates yetiştiricileri ve mahalle sakinlerinin katıldığı Akören 1. Domates Hasat Şenliği’nde Akören’de yetişen en iyi domatesler ve yine Akören’de ekimi sıklıkla yapılan sarı ve siyah havuçlar, meydana kurulan stantlarda sergilendi.

Akören 1. Domates Hasat Şenliği’ne Karapınar Belediye Başkanı Mehmet YAKA, Karapınar Ziraat Odası Başkanı Durmuş Üner, Tarım ve Orman İl Müdürü Ali Ergin, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Aker, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Tayfun Gökçe, Ereğli İlçe Tarım Müdürü Orhan Soylu, Ereğli Şoförler Odası Başkanı Yalçın Bozkır, Günseven Şalgam Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Günseven, Tümosan Bölge Müdürü Hasan Çetin ve Uğurlu Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Uğurlu ile birlikte çok sayıda domates yetiştiricisi Akörenli çiftçi katıldı.

Karapınar Akören’de bu yıl ilk defa gerçekleştirilen Akören 1. Domates Hasat Şenliği’nde konuşan Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Domates Şenliği’nin üreticinin emeğinin karşılığını alabilmesi için gerçekleştirildiğini belirterek, Akörenlilere domates şenliğiniz hayırlı olsun dedi. Akören’in sebze üretiminde başarılı olmuş bir yer olduğunu söyleyen YAKA, bu ürünlerin pazarlanması için yapılan bu şenliğin önemine değinen Karapınar Belediye Başkanı Mehmet YAKA, ”Bir ürünün üretimi kadar pazarlanması da çok önemlidir. Üretilen malın pazarlanması için yapılan bu şenlik de bana göre çok başarılı olmuştur” diye konuştu.Akören yolun da devam eden yol yapım çalışmalarını da değinen Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, yolun gelişmiş toplumlarda medeniyetin habercisi olduğunu belirterek, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde Karapınar Belediyesi olarak Akören ve çevre mahalleleri yeni yollarla buluşturmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti.

Yapılan protokol konuşmaları sonrasında Akören 1. Domates Hasat Şenliği, okunan dua ve tekbirlerin ardından kantarda kesilen kurdeleyle birlikte sona erdi.

Domates hasat sezonun hayırlı olması ve inşallah bütün üreticinin ürünlerinin para etmesiyle yüzlerinin gülmesi temennisiyle, bol kazançlar diliyoruz.

" scrolling="no" src="https://www.youtube.com/embed/xrJFk_InBP0" width="560">

------------------.jpg69602321_2526324390987782_7991595714377416704_n.jpgkarapinarda-birinci-domates-etkinligi-yapildi_9298e.jpg18b13aea-9242-4f21-9362-77b92988359e.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.