1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Aksoy’dan 30 Ağustos Mesajı
Aksoy’dan 30 Ağustos Mesajı

Aksoy’dan 30 Ağustos Mesajı

Milliyetçi Hareket Partisi Konya İl Başkan Yardımcısı İrfan Aksoy, 30 Ağustos Zafer Bayramı Nedeniyle Bir Kutlama Mesajı Yayınladı.

A+A-

Milliyetçi Hareket Partisi Konya İl Başkan Yardımcısı İrfan Aksoy, 30 Ağustos Zafer Bayramı Nedeniyle Bir Kutlama Mesajı Yayınladı.

Milliyetçi Hareket Partisi Konya İl Başkan Yardımcısı İrfan Aksoy, “Bugün şehitlerimizi anma günü, bugün bağımsızlığımızı nasıl kazandığımızı yeniden hatırlama günü, bugün Atatürk önderliğinde Ecdadımızın Türkiye için yaptıklarından dolayı vicdan borcumuzu ödeme günü, Bugün Türk Milletinin Dirilişi 30 Ağustos Zafer Bayramı” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Aksoy, “30 Ağustos 1922 tarihte bugün yaşananları hatırlayalım. Başkomutan Mustafa Kemal Önderliğindeki Türk kuvvetleri Sakarya Savaşı’ndan sonra büyük taarruz için 26 Ağustos’a kadar taarruza kalkacağı mevzilere yerleşmeye başlarlar. Bu öyle bir yerleşmedir ki 40 ile 120 km arasında mesafeyi yürüyerek kat eden Alaylar, Tugaylar, Tümenler geceleri yürüyüp gündüzleri, düşman uçakları tarafından görünmemek için gizlenirler. Durumdan hiç bir şüphe duymayan Yunan kuvvetleri ve destekleyenleri (başta İngiltere ve diğerleri) aylarca tahkim ettikleri mevzilerinin geçilmesinin imkansız olduğunu düşünürler. 26 Ağustos sabah, saat 05.30’da Türk topçu birlikleri Afyon’un güneyinden düşman siperlerini ateşle vurmaya başlar. Mustafa Kemal’in emri ile düşmana hücum edilir. Bu hücum Türk Milleti’nin emparyalist devletlere başkaldırışının artık doruk noktasıdır. Bıçak kemiğe dayanmış, zaferden başka seçenek kalmamıştır. Büyük bir hızla ve bütün gücüyle taaruz eden Türk Ordusu, geçilmesi imkansız denilen düşman mevzilerini 36 saatte dağıtır ve düşmanı geri çekilmek zorunda bırakır. 30 Ağustos’ta düşman çember içine alınmıştır. Bir çok esir alınır. Kaçan Yunan kuvvetleri Ege denizine kadar kovalandıktan sonra denize dökülür. 

Düşmanlarımızın bugünde uyumadığı, her karışı şehit kanıyla sulanmış vatan toprağı üzerinde içte ve dışta oynanan oyunlar aynı senaryonun değişik bir örneği olduğu açıkça görünmektedir. Tarihi iyi analiz etmeli, ders çıkarmalı ve Türk Milleti derin uykudan uyanmalı, uyandırılmalıdır. Unutmamalıdır ki Geçmişini bilmeyen milletler geleceklerine asla yön veremezler.  Bu günde, bize bağımsızlığımızı kazandıran Atatürk ve silah arkadaşları ile kahraman Türk Ordusu’na şükran ve minnetlerimi sunuyor, ebediyete intikal edenleri rahmetle anıyor ve Milletimizin Zafer Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.