1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Altay, AK Parti Ereğli İlçe Teşkilatını Ziyaret Etti
Altay, AK Parti Ereğli İlçe Teşkilatını Ziyaret Etti

Altay, AK Parti Ereğli İlçe Teşkilatını Ziyaret Etti

“EREĞLİ’YE 170 MİLYON TL YATIRIM YAPTIK”

A+A-

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Ereğli İlçe Teşkilatını ziyaret ederek İlçe Başkanı Zübeyir Dursun ve partililerle bir araya geldi.
AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Zübeyir Dursun ve partililer tarafından karşılanan Altay, “Ereğli’ye bugüne kadar 170 milyon TL’lik yatırım yaptık. Ereğli’den Büyükşehir’e ise 110 milyon TL’lik aktarım oldu. İlçe Teşkilatımızla birlikte daha fazla hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ı Ereğli’de görmekten mutluluk duyduklarını ifade eden İlçe Başkanı Zübeyir Dursun, “Sayın Başkanımız Ereğli’nin sorunları ile yakından ilgileniyor. Ereğli’ye çok güzel hizmetler ve destek verdi. Bundan sonrada vermeye devam edecekler. Ben ziyaretlerinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

dsc_2976.jpg
30 Mart seçimlerinden sonra Ereğli’ye ilk kez geldiğini ifade eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Bu seçimde partimize en yüksek desteği veren il Konya oldu. Ereğli’de de bağımsız aday kazandı. Ereğli halkı böyle takdir etti ve bizde sandıktan çıkan sonuca saygılıyız. Bizim sorumluluk alanımız bellidir. 5 yıl boyunca yaptığımız çalışmaları bundan sonrada yapmaya devam edeceğiz. 2014 yılında Büyükşehir Belediye kanununun hizmete girmesiyle ilçelerde bazı değişiklikler yaşandı. Bu yasayla ilçelerden belli oranda kesintiler yapılarak Büyükşehir’e aktarıldı. Bunun karşılığında ise bazı hizmet sorumluluğunu Büyükşehir üstlendi. Su ve kanalizasyon, itfaiye, ana arterler gibi hizmet alanları bu sorumluluk içerisindedir. Bugüne kadar Ereğli’den Konya Büyükşehir’e İller Bankasından kesilen para 116 milyon TL’dir. Bu da Ereğli’nin coğrafi ve nüfusuna bakılarak yapılan kesintidir. Bunun karşılığı ise bizim Ereğli’ye yaptığımız harcama ise 170 milyon TL’dir. Birçok ilçe ve kapatılan beldelerin içme suyu, kanalizasyon, prestijli caddeler gibi hizmetlerini yaptık. Bundan sonrada yapmaya devam edeceğiz. İlçe Teşkilatımızla koordineli bir şekilde çalışacağız. Hiçbir polemik içeresinde olmadan hizmet üreteceğiz. Bunu da göreceksiniz” ifadelerini kullandı.
Altay, ‘muhtarlar bizim paydaşlarımızdır’ diyerek onların kendilerine getirecekleri sorunları, projeleri dikkate alacaklarını ve çözüm odaklı çalışacaklarını da sözlerine ekledi.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.