1. HABERLER

  2. FİNANS

  3. Altın Fiyatları
Altın Fiyatları

Altın Fiyatları

Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu?

A+A-

Güncel altın fiyatları
Gram altın 1.986 lira seviyelerinde. Çeyrek altın 3.354 lira, Cumhuriyet altını 13.801 liradan satılıyor. Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 31 Ocak 2024 anlık ve güncel altın fiyatları...
Altın fiyatları, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bugün açıklayacağı faiz kararı ve Başkan Jerome Powell'ın toplantı sonrası yapacağı konuşma öncesinde dar aralıkta seyretti. 

Altının gram fiyatı 1.986 lira, çeyrek altın  3.354 liradan satılıyor.

Fed'in bugün sona erecek para politikası toplantısı ve sonrasında Fed Başkanı Powell'ın yapacağı konuşma piyasaların odağında olacak.

Yatırımcılar aynı zamanda Avrupa'da enflasyon verileri, İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) para politikası toplantısı ve ABD'de açıklanacak isithdam verilerini izleyecekler.

Fed, aralıkta piyasaları gevşeme yanlısı tavır göstererek şaşırtmış ve 2024 yılında toplam 75 baz puan faiz indirimi öngördüğünü açıklamıştı.

Böylece yıl sonunda risk iştahının artmasıyla yükselişler kaydedilmiş, işlemciler ilk faiz indiriminin martta geleceğini fiyatlamışlardı.

Piyasalar artık Fed'in martta faiz indirimine gitme olasılığını yüzde 47 olarak fiyatlıyor. Geçen ay aynı olasılık yüzde 88 olarak fiyatlanıyordu.

Aynı zamanda bu yıl için fiyatlanan toplam faiz indirimi de geçen ayki 160 baz puan seviyesinden 134 baz puana düştü.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.