1. HABERLER

  2. FİNANS

  3. Altın fiyatları bugün ne kadar oldu?
Altın fiyatları bugün ne kadar oldu?

Altın fiyatları bugün ne kadar oldu?

Haftaya sert düşüşle başlayan altın fiyatları yatırımcıların dikkatini çekiyor. Ons altın ve gram altında negatif seyir sürüyor. Peki altın fiyatları neden geriliyor?

A+A-

Son haftalarda altın fiyatlarında aşağı yönlü seyir görülüyor. Özellikle geçtiğimiz hafta Jackson Hole Sempozyumu’nda açıklamalarda bulunan ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell piyasalara yön vermişti. 

Powell faiz artışlarının boyutunun önümüzdeki süreçte gelecek olan verilere bağlı olacağını söylerken, daha yüksek faiz artışlarına gidilebileceğini söyledi. Powell’ın piyasalara verdiği şahin mesajların ardından dolar küresel çapta güçlenirken, altın fiyatları baskı altında kaldı. 

DOLAR ENDEKSİ 20 YILIN ZİRVESİNDEN DÖNDÜ 

Powell’ın açıklamalarının ardından yeni haftanın ilk işlem gününde dolar endeksi 109.478’i aşarak 20 yılın zirvesine çıktı. ABD 10 yıllık tahvil faizi ise yüzde 3 seviyesinin üzerinde hareketini sürdürüyor. Yatırımcıların küresel çapta dolara yönelmesiyle birlikte altın piyasasında satışlar hızlandı. 

ONS ALTIN 1 AYIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNDE 

Haftaya 1737 dolardan başlayan ons altın salı günü 1721 dolara kadar gerileyerek 1 ayın en düşük seviyesini test etti. Ons altın günü 1724 dolardan tamamladı. 

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Bugüne 1724 dolardan başlayan ons altın şu dakikalarda yatay bir seyir izleyerek açılış seviyesinden işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 1720 dolar, en yüksek ise 1726 dolar seviyeleri görüldü. 

GRAM ALTIN 1000 LİRA SINIRINA YAKLAŞTI 

Ons altında görülen geri çekilmeler gram altın fiyatını da etkiliyor. Haftaya 1015 liradan başlayan gram altın geçtiğimiz gün 1003 liraya kadar geriledikten sonra 1009 liradan kapandı.  

Bugün 1008 liradan açılan gram altın şu dakikalarda hafif primli seyrederek 1008 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 1004 lira, en yüksek ise 1010 lira seviyeleri görüldü. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.