1. HABERLER

  2. FİNANS

  3. Altın fiyatları haftaya nasıl başladı?
Altın fiyatları haftaya nasıl başladı?

Altın fiyatları haftaya nasıl başladı?

Altın fiyatları yeni haftanın ilk gününde bir miktar geriledi. Altın fiyatları yön belirlemek için ABD ekonomisine ilişkin yeni verileri bekliyor.

A+A-

ABD'de cuma günü açıklanacak olan çekirdek PCE verisi piyasanın yön belirlemesine en büyük etken olacak. Gelecek hafta Federal Açık Piyasa Komitesi’nden (FOMC) çıkacak karar ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın vereceği mesajlar da altın fiyatlarında yönü belirleyecek. 

ONS ALTINDA DÜŞÜŞ SÜRÜYOR 

Geçtiğimiz hafta düşüş gösteren ons altın fiyatı yeni haftanın ilk işlem gününe 2029 dolardan başladı. Ons altın şu dakikalarda gerileyerek 2023 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 2021 dolar, en yüksek ise 2032 dolar seviyeleri görüldü. 

Altın yatırımcıları çarşamba günü açıklanacak ABD öncü PMI raporunu, perşembe günü açıklanacak dördüncü çeyrek öncü GSYH tahminlerini de takip edecek. 

GRAM ALTINDA SON DURUM NE? 

Yurt içinde ise gram altında yönü ons altın ve dolar/TL’deki seyir belirlemeye devam ediyor. Gram altın da geçtiğimiz hafta düşüş gösterdi. Yeni haftanın ilk işlem gününe 1970 liradan başlayan gram altın şu dakikalarda gerileyerek 1963 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 1962 lira, en yüksek ise 1974 lira seviyeleri test edildi. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.