1. HABERLER

  2. FİNANS

  3. Altın fiyatları için sinyal olacak! Altın düşecek mi yükselecek mi?
Altın fiyatları için sinyal olacak! Altın düşecek mi yükselecek mi?

Altın fiyatları için sinyal olacak! Altın düşecek mi yükselecek mi?

Altın fiyatları son dakika: düşecek mi? Gram ve çeyrek altın fiyatları

A+A-

ALTIN FİYATLARI düşecek mi? Altın fiyatları yükselecek mi? Yatırımcılar ve ekonomi gündemini takip edenler günün ilk ışıklarıyla birlikte bu sorunun cevabını merak edip araştırmaya başladı. Haftaya aşağı yönlü seyirle başlayan çeyrek ve gram altın fiyatları dün yükselişe geçti. Bugün ise güne sert düşüle başladı. Yaşanan dalgalanma nedeniyle ise gözler güncel rakamlara çevrildi.

Altın fiyatları bugün ne kadar? 27 Ocak güncel altın fiyatları sabahın ilk saatleriyle birlikte ekonomi çevreleri tarafından yakından merak edilip araştırılıyor. En çok merak edilip araştırılanlar arasında ise "Altın fiyatları yükselir mi?" ve "Altın fiyatları düşer mi?" sorularının cevabı yer alıyor. İşte, 27 Ocak çeyrek ve gram altın fiyatları... 

GRAM ALTIN FİYATLARI NE KADAR?

Gram altın fiyatları hemen her gün olduğu gibi bugün de ekonomi gündemini takip edenler ve yatırımcılar tarafından merakla araştırılıyor. Geçtiğimiz gün 440 liranın üzerini gören gram altın fiyatları yeni güne aşağı yönlü seyirle başladı. Saat 07.30'da kaydedilen evrilere göre gram altın fiyatları serbest piyasada 436 lira alış ve 437 lira satış fiyatı üzerinden işlem görüyor.

ÇEYREK ALTIN FİYATLARI NE KADAR?

Çeyrek altın fiyatları da tıpkı gram altın fiyatları gibi güne aşağı yönlü seyirle başladı. Saat 07.30'da kaydedilen verilere göre çeyrek altın 698 lira alış ve 713 lira satış fiyatı üzerinden işlem görüyor.

ALTIN FİYATLARI YÜKSELECEK Mİ?

Altın fiyatları son iki haftadır dalgalı bir seyir izliyor. Joe Biden'ın göreve başlaması, Merkez Bakası'nın faiz kararı gibi önemli gelişmelerin ardından altın fiyatları yeni haftaya değer kaybıyla başladı. Öte yandan Avrupa piyasalarında yaşanan pandemi paniği ve yurtiçi piyasalarda dolar TL kurundaki yukarı yönlü hareketliliğin de etkisiyle birlikte altın fiyatları 26 Ocak Pazartesi gününe yukarı yönlü seyirle başladı.

Peki, altın fiyatları düşer mi? Altın fiyatları yükselir mi? Gözler Amerikan Merkez Bankası FED'in yarın ki toplantısına çevrilmiş durumda. Toplantı sonrası faiz kararlarıyla ilgili alınacak karar altın fiyatlarını da etkileyecek.

Analistler, yatırımcıların haftaya, çarşamba günü açıklanacak FED'in faiz kararına odaklandığını, piyasa beklentilerinin Fed'in faizleri sabit bırakacağı yönünde olduğunu bildirdi. Bu nedenle FED'nin kararı sonrası altın fiyatlarında değer artışı yönünde bir baskının olmayacağı yönündeki tahminler ağırlık kazanıyor.

Öte yandan Biden yönetiminin Korona virüsü teşvik paketini onaylaması halinde ise altın yatırımlarının değer kazanması bekleniyor. Öte yandan önümüzdeki günlerde korona virüsü mutasyonunun yayılmasının panikle beraber klasik yatırım araçlarına olan ilgiyi artırması bekleniyor. Bu beklenti doğrultusunda korona virüsü mutasyonu ile ilgili gelişmeler de "Altın fiyatları yükselecek mi?" sorusunun cevabı açısından önem kazanacak.

SPOT ALTIN TL/GR FİYATI

436,55

436,62

ALTIN/ONS ($) FİYATI

1.845,77

1.846,15

CUMHURİYET ALTINI FİYATI

2.793,89

2.846,79

YARIM ALTIN FİYATI

1.392,58

1.427,76

ZİYNET ALTINI FİYATI

2.793,89

2.846,79

ATA ALTIN FİYATI

2.897,90

2.971,18

14 AYAR BİLEZİK GRAMI FİYATI

239,35

288,62

22 AYAR BİLEZİK GRAMI FİYATI

394,89

424,16

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.