1. HABERLER

  2. FİNANS

  3. Altında çifte rekor sonrası sert hareket!
Altında çifte rekor sonrası sert hareket!

Altında çifte rekor sonrası sert hareket!

Gram altında bu haftaya dikkat

A+A-

Altın fiyatları her güne yeni rekorla güne başlıyor. Ekim ayından bu yana ons altın yüzde 15 gram altın ise yüzde 20 değer kazandı. Uzmanlar 'Altında alım fırsatı doğabilir' dedi ve tarih verdi. Gram altın, Çeyrek altın, Ata altın, Yarım altın, 14 ayar altın ne kadar oldu?

Altın rüzgarı esmeye devam ediyor. Altına yatırım yapmak isteyen elinde altını olan piyasa hareketlerine odaklanmış durumda. Hem ons hem de gram altın tarafında çifte rekor kırıldı. Ons altın Asya piyasalarında 2 bin 145 doları görerek tarihe adını yazdırdı. Gram altın ise kendini 2 bin liraya atarak kendi  rekorunu kırdı.

Gram altında dün akşam saatlerinde sert bir düşüş yaşandı ve 1882 lira seviyelerine kadar düştü. Ancak yeniden yönünü yukarı çevirdi. Uzmanlar özellikle bu hafta altın fiyatlarında sert hareketler olmasını bekliyor. 5 Aralık 2023 gram altın, çeyrek altın, yarım altın, tam altın güncel fiyatlar.

ALTIN FİYATLARINDA BU HAFTA GERİ ÇEKİLME OLACAK

Aralık ayında FED faiz kararı ve ABD enflasyon rakamları ile beraber altın fiyatlarında dalgalanmalar bekleniyor. Bu veriler açıklandıktan sonra ons tarafında yeniden zirveyi test etmesi öngörülüyor. 

Altın fiyatlarında agrasif yükseliş devam ederken bu hafta içine dikkat çekildi. Kısa vadede çekilme beklediklerini belirten uzman isim "Burada bir yıl sonu beklentisi var onu gerçekleştiriyorlar. Bu hafta bir düşüş bekliyoruz. Altın almak isteyenler ise bu haftaki düşüşleri bir fırsata çevirmeli. Bu düşüşler bir alım fırsatı. Yıl sonu hedef gram altında 2 bin 500 TL" dedi.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

Gram altın: 1 956 TL

Çeyrek altın: 3 194 TL

Yarım altın: 6 369 TL

Tam altın: 12 724 TL

Ata altın: 12 724 TL

14 ayar altın: 1 279 tl

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.