1. HABERLER

  2. ARILI KOVAN DESTEKLEME İCMALLERİ ASKIDA

ARILI KOVAN DESTEKLEME İCMALLERİ ASKIDA

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından arıcılığın geliştirilmesi amacıyla arı yetiştiricilerine verilen Arılı Kovan Desteklemesi icmalleri...

A+A-

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından arıcılığın geliştirilmesi amacıyla arı yetiştiricilerine verilen Arılı Kovan Desteklemesi icmalleri Ereğli Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünde askıya çıkarıldı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özkan ÖZGÜVEN “Bilindiği gibi arılar bal üretimlerinin yanı sıra nektar ve polen toplamak için ziyaret ettikleri çiçeklerin döllenmesine neden olup ve ürünün oluşmasını sağlamaları sebebiyle tarım açısından son derece önemli varlıklardır. Bakanlığımız da arıcılığın geliştirilmesi amacıyla Kovan başı 8 TL olmak üzere Arıcılarımıza Arılı kovan Desteklemesi vermekte.” Dedi ve 2013 de Ereğli’de bu desteklemeden 22 yetiştiricinin yararlandığını ifade etti.

22 yetiştiriciye toplam 3916 kovan destekleme yapılacağını belirten ÖZGÜVEN, destekleme miktarının yaklaşık 32 bin TL olduğunu söyledi.İlçe Müdürü Özkan ÖZGÜVEN ayrıca Arılı kovan destekleme icmallerinin 15 Kasım 2013 tarihine kadar 10 gün süreyle İlçe Müdürlüğünde askıda kalacağını belirtirken, desteklemeye başvuruda bulunan yetiştiricilerin icmalleri kontrol ederek olası bir yanlışlığın düzeltilmesi için İlçe Müdürlüğüne başvuruda bulunmaları gerektiğini hatırlattı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.