1. HABERLER

  2. Artık Yatarak Uyuyabilecek

Artık Yatarak Uyuyabilecek

Konya'da yapılan muayene sonrası beyine giden şah damarı tıkanık olduğu tespit edilen ve 10 yıldır uyku problemi çektiği için oturarak uyumak zorunda...

A+A-

Konya'da yapılan muayene sonrası beyine giden şah damarı tıkanık olduğu tespit edilen ve 10 yıldır uyku problemi çektiği için oturarak uyumak zorunda kalan 83 yaşındaki Hacı Bayram Tekyıldız, yapılan ameliyat sonrası sağlığına kavuştu.

Konya'da yapılan muayene sonrası beyine giden şah damarı tıkanık olduğu tespit edilen ve 10 yıldır uyku problemi çektiği için oturarak uyumak zorunda kalan 83 yaşındaki Hacı Bayram Tekyıldız, yapılan ameliyat sonrası sağlığına kavuştu. Tekyıldız, "Sırt üstü yatarak uyuyamıyordum. Ama ameliyatın ardından bu sorunlarım ortadan kalktı" dedi.

Konya'nın Kulu İlçesi'nde oturan ve 10 yıldır uyku problemi çeken Hacı BayramTekyıldız, muayene için doktora gitti. Özel Medicana Hastanesi'nde yapılan tetkikler sonrası boyunun sol tarafında beyine giden şah damarının tamamen tıkanık olduğu, sağ tarafındaki şah damarda da yüzde 90 darlık olduğu tespit edildi. Ayrıca kalp damarlarında da ciddi darlıklar olduğu belirlendi. Kalp krizi geçirme ve felç olma riski bulunan Tekyıldız'a acil olarak ameliyat olması gerektiği bildirildi. Uyku probleminin de beyine giden şah damarların tıkanık olmasından kaynaklandığı bildirilen Tekyıldız'a, by-pass ameliyatı olması gerektiği anlatıldı. Ancak hastanın yaşlı olmasından dolayı by-pas ameliyatı hayati risk taşıdığı için tıkanık olan damarlara stent takılarak açılmasına karar verildi. Kardiyoloji uzmanı Doç. Dr. Ahmet Soylu tarafından 3 hafta önce gerçekleştirilen operasyon ile Tekyıldız'ın ilk olarak kalbindeki darlık olan damarlara stent takıldı.Geçen Salı günü gerçekleştirilen operasyonla da boyun damarlarına stent takılarak yeniden sağlığına kavuştu.

Hastanın ameliyat olmadığı taktirde hayati riskinin bulunduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Soylu, damarlara mutlaka müdahale edilip açılması gerektiğini anlattı. By-pass ameliyatı hayati risk taşıdığı için tıkalı damarlara stent taktıklarını ifade eden Soylu, başarılı bir ameliyat gerçekleştirdiklerini ve hastanın bundan sonra rahat bir yaşam sürdüreceğini belirtti.

Sırt üstü yatarak uyuyamadığını ve oturduğu yerde uyumak zorunda kaldığını anlatan Tekyıldız ise "Geceleri uyumakta sorun yaşıyordum. Sırt üstü yatarak uyuyamıyordum. Oturduğum yerde uyukluyordum. Yattığım zaman nefes almakta zorlanıyordum. Ama ameliyatın ardından bu sorunlarım ortadan kalktı" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.