1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. “ASANSÖR KONTROLLERİNDE ESAS AMAÇ İNSAN SAĞLIĞI”
“ASANSÖR KONTROLLERİNDE ESAS AMAÇ İNSAN SAĞLIĞI”

“ASANSÖR KONTROLLERİNDE ESAS AMAÇ İNSAN SAĞLIĞI”

Ereğli Makina Mühendisleri Odası Başkanı Ömer Kaan Mutlu asansör kullanımı ve bakımı konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

A+A-

Başkan Mutlu, asansör bakımının yaşanabilecek istenmeyen kazalara hayat kurtaran bir önem taşıdığını belirttiği açıklamasında şunları belirtti.

İnsan sağlığı ve can güvenliğini doğrudan etkileyen ürün grupları içerisinde yer alması nedeniyle asansörler, kaldırma iletme makinaları içerisinde son derece emniyetli bir taşıma aracı olmak zorundadır. Asansörler, yönetmelik ve kanunlarla mecburi standartlar dâhilinde üretilebilen tesislerdir. İmalat ve montaj aşamaları tamamlanarak kullanıma açılan asansörlerin bakım ve servis uygulamaları ise çeşitli yönetmeliklerle tarif edilmiş, belirli kriterlerle bu uygulamalar zorunlu hale getirilmiştir.

Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği 24 Haziran 2015 tarihinde revize edilmiştir. Bu yönetmelik, asansörlerin insan sağlığı ve güvenliğini tehdit etmeyecek şekilde kullanımlarını sağlamak üzere; işletilmesi, bakımı ve yıllık kontrolleri için uyulması gereken kuralları belirtmektedir. Bu yönetmelik kapsamında bina sorumluları, binalarındaki asansörlerin yıllık kontrollerini yılda en az bir defa yönetmelik kurallarına uygun olarak yaptırmak zorundadırlar. Bu yönetmelik gereği ayrıca idareler, asansörlerin yılda en az bir kere kontrolünün yapılması için A tipi muayene kuruluşuna yetki vermektedirler. Bu çerçevede A tipi muayene kuruluşu olan Makina Mühendisleri Odası birçok il ve ilçe belediyesiyle protokol imzalamıştır.

Makina Mühendisleri Odasının; Ereğli, Akşehir, Beyşehir, Cihanbeyli, Seydişehir, Çumra, Sarayönü, Ilgın, Bozkır, Kadınhanı, Derebucak, Hüyük, Başyayla, Eskil, Ayrancı ve Taşpınar ilçelerinde yapmış olduğu asansör kontrolleri, ilçe belediye başkanlıklarıyla yapılan protokollerle geliştirilmektedir. Ereğli ilçemizde de; Odamız ve Belediye Başkanlığımız arasında yapılan protokol kapsamında bu kontroller uzman makine mühendislerimiz marifetiyle titizlikle yapılmaktadır. İnsan sağlığının ön planda tutulduğu asansör kontrolleriyle Ereğli’de yaşayan halkımızın güvenli bir şekilde asansörleri kullanması sağlanmaktadır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.