1. HABERLER

  2. ASKON Ereğli Temsilciliği Açıldı

ASKON Ereğli Temsilciliği Açıldı

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Türkiye’de ilk kez bir ilçede şube açtı.ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım ve Yönetim Kurulu...

A+A-

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Türkiye’de ilk kez bir ilçede şube açtı.

ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım ve Yönetim Kurulu Üyelerinin katılımıyla Ereğli’de yapılan kahvaltılı basın açıklamasında ASKON Ereğli Temsilciliğine Durmuş Ali Yamaner getirildi.

ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım yaptığı açıklamada, Soma’da meydana gelen maden kazasında vefat edenlere başsağlığı dileyerek başladığı konuşmasında; “Kısa adı ASKON olan derneğimiz;   milletçe kalkınma arzusu taşıyarak ülkemize hizmet etmek isteyen, ülke kaynaklarını yine ülke insanı için en verimli şekilde değerlendirme heyecanı duyan işadamlarının dayanışmasının bir yansıması olarak ortaya çıkmıştır.

ASKON Genel Merkezi 1998 yılında İstanbul’da kurulmuş olup 2005 yılında Konya Şubesi faaliyetlerine başlamıştır. ASKON, işadamı kimliğine ve girişimci cesaretine sahip insanları ortak çıkarlar ve sosyal hedefler etrafında bir araya getiren, bu yapılanmayla ülkemizin ve ekonominin güçleneceğine inanan; Ülke genelinde 17 şubesi ve çeşitli ülkelerde yurt dışı temsilcilikleri olan bir sivil toplum örgütüdür.

2005 yılından bugüne kadar önemli çalışmalar gerçekleştirmiş olan  ASKON’un varlık nedeni, toplusal hak ve adalet bilincinin yaygınlık ve işlerlik kazanmasıyla birlikte kalkınma ve yüksek refah düzeyinin yakalanmasıdır.

Faaliyet konularımız ise,

- Araştırma -Geliştirme Çalışmaları  – Sektörel Etkinlikler  – Dış Geziler / Fuarlar – Üye Eğitimleri ve İş Rehberlikleri  – Konferans ve Seminerler    – Yayınlar Basın Bültenleri ve Toplantılar – Ziyaret ve Lobi Faaliyetleri – Yıllık Planlanan Faaliyetler ve Diğer Faaliyetler olmak üzere çalışmalar yapmaktadır.

Bugün ise burada sizlerle bir araya gelerek Konya’mızın en büyük ilçelerinden biri olan Ereğli’mizi ASKON ailesiyle buluşturmak olacaktır.

Ereğli, Türkiye’nin en büyük ilçelerinden bir tanesidir. Nüfusu ve ekonomik potansiyeli bakımından 30 civarında ilden daha büyük durumda olan Ereğli ilçesi, tarihi özellikleri ve doğal güzellikleri ile de dikkat çeken yerleşim birimlerinden bir tanesidir.

Ereğli’nin sorunlarını, bu sorunların çözüm yollarını, potansiyellerini ve sahip olduğu fiziki ve beşeri altyapılarını en iyi şekilde analiz etmek ve günü kurtarma yarışından ziyade; Ereğli’nin geleceğini bugünden oluşturmak anlayışı ve azmi içerisinde; kentin projelerini dış gözlerle irdelenip fizibilite raporları ile yeniden ele alınması gerektiğine inanıyor ve bu mihvalde ASKON olarak Ereğli teşkilatımızla birlikte bu çalışmaların sürekli içerisinde olacağımız ifade etmek istiyorum.

Ereğli’ ilçemizin hak ettiği yatırımları alabilmesi adına ASKON ailesi olarak konunun takipçisi olacağımızı ve bu vesileyle Üreten, müreffeh bir Ereğli için Ereğli’de ASKON’un kurulmasını çok önemli buluyor ve siz değerli basın mensuplarından ASKON Ereğli Temsilciliğimizin çalışmalarını duyurulmasında ve ortak çalışmalar içerisinde olmanızı canı gönülden arzu ediyorum

Bugün güzel bir olayı, yeni bir oluşumu kutlamak için buradayız. Ülkemizin farklı şehirlerindeki  ASKON Şubelerine yeni bir halka ekleniyor ve Ereğlili işadamları ile birlikte ASKON EREĞLİ Temsilciliğini açıyoruz. Konya’nın müstesna ilçelerinden firmalarıyla, işadamlarıyla, sanayi potansiyeliyle farklı bir ilçedeyiz. İnşallah Ereğli iş dünyası bundan böyle bu çatı altında bir araya gelecektir.

ASKON Genel Merkezimiz ile istişareler sonucunda ASKON Ereğli Temsilcimizin Durmuş Ali YAMANER kardeşimizin olmasını kararlaştırdık ve bugün resmi görevlendirme yazımızı da sizlerin huzurunda kendisine takdim ederek Yeni görevinde yönetim kurulu üyeleri ile başarılar diler, yapacakları her çalışmada Konya şubesi olarak her zaman yanlarında olacağımızı ifade ederek; bu güzel günde dostlarını yalnız bırakmayarak, farklı yerlerden buraya gelen ASKON üyeleri ve ASKON dostlarına, bu sevince ortak olan siz değerli haziruna içtenlikle teşekkür ederken, ASKON Ereğli temsilcilimiz Milletimize ve ASKON camiasına hayırlı olsun” dedi.

ASKON Ereğli Temsilcisi Durmuş Ali Yamaner ise ASKON Ereğli Temsilciliği olarak Ereğli’nin gelişmesine katkı sağlamak hedefi ve amacı doğrultusunda çalışacaklarını kaydetti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.