1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Ata tohumu yerli çitile vatandaştan yoğun ilgi
Ata tohumu yerli çitile vatandaştan yoğun ilgi

Ata tohumu yerli çitile vatandaştan yoğun ilgi

Konya’nın Ereğli İlçesinde yıllardır çitil yetiştiriciliği yapmakta olan Bekir Kansu yeni ekim sezonu açarak satışlara başladı.

A+A-

‘ÇİTİLCİ BEKİR KANSU’ EKİM SEZONUNU AÇTI

Ereğli halkından yerli çitile yoğun ilgi

Konya’nın Ereğli İlçesinde yıllardır çitil yetiştiriciliği yapmakta olan Bekir Kansu yeni ekim sezonu açarak satışlara başladı.

Ereğli’de zengin ve bol çitil çeşidiyle (15) yıldır Ata tohumlarından ürettiği çitillerle hizmet vermekte olan çitilci Bekir, bu sektörde güvenirliği ile ülke genelinde, bölgemizde ve ilçe halkınca bilinmekte olan Bekir Kansu yeni çitil sezonunu açarak satışlarını başlattı. Çitil denilince güvenle her çeşit yerli çitillerinizi gönül rahatlığıyla Bekir Kansu garantisiyle bulacağınız bir yerdir.

Kansu açıklamasında; Yeni sezonu açtıklarını, Vatandaşların her türlü yerli sebze çitillerine ilgisi fazla olurken bunlarda özellikle yoğun talep domates ve bibere daha fazla gösterildiğini söyledi.

Ülkece olarak Pandemiden kurtulduğumuz bu günlerde kendine yeni uğraş arayan ve toprakla uğraşmayı seven vatandaşların sayısı oldukça arttı. Vatandaşlar hem organik beslenmek için hem de hobi olarak bahçelerindeki en küçük alanlarda ve balkonlarındaki saksılarda sebze yetiştirmeye ilgisi artarken, buda haliyle yerli çitile talebi artırmaktadır dedi.

Kansu, Havaların ısınmasıyla birlikte bağ ve bahçelerde ekim dikim faaliyetleri başlarken, küçük de olsa ekime müsait alanı olan vatandaşların bu yıl en çok domates ve bibere yoğun talep gösterdiği belirtiliyor. Kansu, Toprakla uğraşmayı seven vatandaşların, sebze fidelerine olan ilgisi arttı. Vatandaşlar hem organik beslenmek için hem de hobi olarak bahçe ve balkonlarındaki saksılarda sebze yetiştiriyor. Özellikle organik ve anam babam çitilerine ve fazla verim alınan fide bitkileri tercih edilirken, vatandaş şu an ekim zamanı olması dolayısıyla fidelere yoğun talep gösteriyor. Bu sebeple fide satışlarının artması, satıcıların yüzünü güldürdü. Vatandaşlar yetiştireceği yerin durumuna göre çitil satın alıyor. “Domates ve biber çitillerine yoğun talep var” Ereğli’de yerli çitil yetiştiriciliği yapan Bekir Kansu, gelen talepten memnun olduğunu dile getirirken, satışlarının ise oldukça artışta olduğunu söyledi. Kansu ekim sezonunun ülkemize ve Ereğli’mize hayırlı bir yıl olmasını diliyorum, Ereğli halkının ve Müslüman âleminin ramazan bayramını’da kutlarım dedi.

Bekir Kansu, Çitilci Bekir olarak Karaman yolu üzerinde Ereğli halkına yerli çitilerlimizle hizmet vermekteyiz, ihtiyacı olan hemşehrilemizi adresimize bekliyoruz dedi.

İrtibat tel; 0535 548 57 07

dsc-6043.jpgdsc-6044.jpg

dsc-6021.jpgdsc-6025-001.jpgdsc-6028.jpgdsc-6031.jpgdsc-6029.jpgdsc-6037.jpgdsc-6038-001.jpgdsc-6040.jpgdsc-6058.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.