1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Atmaca, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Gününü kutladı
Atmaca, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Gününü kutladı

Atmaca, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Gününü kutladı

Birleşmiş Milletler, 20 Aralık 1993'te her yıl 3 Mayıs'ın, Dünya Basın Özgürlüğü Günü olarak kutlanmasını kararlaştırdığı gündür.

A+A-

“DEMOKRASİNİN SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE İŞLEYEBİLMESİ ÖZGÜR BASINLA MÜMKÜNDÜR”

Ereğli Metro tv, Yeni Ereğli Gazetesi ve (DHA) Demirören Haber Ajansı Ereğli temsilcisi Attila Atmaca '3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü' dolayısıyla mesaj yayınladı.

Attila Atmaca, Çağdaş demokrasilerde düşünce ve ifade özgürlüğünün temel taşlarından birinin basın özgürlüğü olduğunu vurgulayan Atmaca, Basın özgürlüğü yasalar çerçevesinde her insan fikrini yazmasıyla mümkündür. Düşünce ve ifade özgürlüğüne, dolayısıyla kişi hak ve özgürlüklerine, yani demokrasiye aykırılık teşkil etmeyecek şekilde, hukuk devletinin olmazsa olmazlarından biri olan basın özgürlüğü, demokrasinin güvencesidir diye konuştu.

Attila Atmaca, demokrasinin temel unsurlarından biri olan gazetecilikte, tek gayemiz tarafsız kalemini ve onuru satmayan basın mensuplarının artması, gazeteciliğin dürüst, güvenilir ve saygın bir meslek olması temennisiyle, Bütün meslektaşlarımızın “3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü kutlu olsun” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.