1. HABERLER

  2. Avrupa Fair Play Birliği Başkanı Büyükşehir’de

Avrupa Fair Play Birliği Başkanı Büyükşehir’de

Avrupa Fair Play Birliği Başkanı Christian Hinterberger Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i ziyaret etti. Başkan Akyürek, spordaki fair...

A+A-

Avrupa Fair Play Birliği Başkanı Christian Hinterberger Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i ziyaret etti. Başkan Akyürek, spordaki fair play ruhunu her alana taşımak gerektiğini belirtirken, Hinterberger de Konya belediyelerinin fair play ruhuna katkı yapan çalışmalarının devam edeceğine inandıklarını söyledi.

Karatay Belediyesi’nin Olimpiyat Parkı’nda yaptığı dünyanın ilk Fair Play Müzesi nedeniyle Sprit Ödülü’ne layık gören Avrupa Fair Play Birliği Başkanı Hinterberger ve yönetimi, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Avrupa Fair Play Birliği Başkanı Hinterberger ve beraberindeki heyete Konya ve spor yatırımları hakkında bilgi verdi. Karatay Belediyesi’ne verilen fair play ödülü için teşekkür eden Başkan Akyürek, “Karatay Belediyemizi de tebrik ediyoruz. Spordaki fair play ruhunu aslında her alana taşımamız gerektiğini düşünüyorum. Hem spor dünyasında hem diğer alanlarda fair play ruhuna aykırı olaylar yaşanıyor. İyinin ve güzelin hakim olması için, iyi ve güzel olanın sürekli tekrarlanması, sürekli telkin edilmesi ve topluma sunulması gerekiyor. Bu ödüller, eserler, Fair Play Müzesi gibi hizmetler bunu topluma hatırlatma amacı taşıyor. Toplumsal eğitime de katkı yapmış oluyor” dedi. Başkan Akyürek, Hazreti Mevlana’nın “Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguyu paylaşanlar anlaşır” sözlerinin fair play ruhuyla örtüştüğünü de sözlerine ekledi. FAIR PLAY BİRLİKTE YAŞAYABİLMEK DEMEKTİR Avrupa Fair Play Birliği Başkanı Christian Hinterberger de Konya belediyelerinin fair play ruhuna katkı yapan çalışmalarının devam edeceğine inandıklarını vurgulayarak, “Fair play ruhu sadece sporla alakalı değil, aynı zamanda bir araya gelmek, birlikte yaşayabilmek demektir. Bu beyindeki ruhu yaşatabilmemiz için Konya Büyükşehir Belediyesi ile Karatay Belediyesi ile Konya, Türkiye, aynı zamanda dünyadaki bütün ülkeler ve içerisindeki diğer bölgelerle beraber çalışmayı diliyoruz. Beraber çalıştıkça daha iyi olacağız” diye konuştu. Ziyaret sonunda Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek Avrupa Fair Play Birliği Başkanı Hinterberger’e Mesnevi’nin Almanca basımını, Hinterberger de Başkan Akyürek’e birliğin 20. yılı anısına bastırılan fair play rozeti ve plaket takdim etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.