1. HABERLER

  2. AYRANCI

  3. Ayrancı Belediyesi Türkiye Genelinde İkinci Oldu
Ayrancı Belediyesi Türkiye Genelinde İkinci Oldu

Ayrancı Belediyesi Türkiye Genelinde İkinci Oldu

Mahalli İdareler Araştırma ve Geliştirme Merkezi tarafından üçüncüsü düzenlenen "Etkin Belediye Proje Yarışması"nda ödül sahibi belediyeler belirlendi. Çeşitli alanlarda gerçekleştirmiş olduğu projelerle belediyecilikte yenilikler yapan Türkiye’nin dört b

A+A-

Törende yarışma hakkında bilgi veren Miargem başkanı Halil Memiş,"Etkin Belediye Proje Yarışması belediyelerimizin ve bağlı kuruluşların uyguladığı sonucunu aldığı toplumsal faydalarını gördüğü projelerinin diğer belediyelerimize aktarıldığı ve diğer belediyelerimizce uygulanabilir hale gelmesi için çaba gösterildiği en önemli ve tek platformdur. Belediyelerimizin proje üretmelerine teşvik etmek, üretilen projelerin kamuoyuyla paylaşılmasına ve diğer belediyelerin bu projelerden örnek teşkil etmesini sağlamak amacıyla oluşturulmuş bir etkinliktir" dedi.

Konuşmaların ardından dereceye giren belediyelere ödüllerinin verilmesine geçildi. İlçe belediyeleri arasında ‘Güneşli Lambalar Projesi’ ile ikinciliğe layık görülen Ayrancı Belediyesi’nin ödülünü, Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı aldı. Alkışlar arasında ödülünü alan Büyükkarcı ‘’Ayran Dede’nin, Karamanoğlu Mehmet Bey’in, Yunus Emre’nin, Piri Reis’in yurdu, Atatürk’ün ata yurdu Karaman’a ve kadim yurdumuz Ayrancı’ya böylesi bir ödülü götürebilmekten dolayı oldukça mutluyum’’ dedi.

Ödüle layık görülen proje hakkında bilgiler veren Başkan Büyükkarcı konuşmasında; ‘’Güneşli lambalar projemiz Ayrancı ilçe merkezinde bulunan Yurt Caddesi, İstasyon Caddesi, Şehit Turgay Caddesi ve Yenibağlar Caddesi üzerinde uyguladığımız bir projedir. 2 Kilometrelik uzunluğa sahip Yurt Caddesi, bildiğimiz kadarıyla ülkemizde güneş enerjisi ile aydınlatılan en uzun caddedir. Başlarken, 2 Bin 300 nüfuslu bir ilçe için günümüz şartlarıyla ihtiyacın çok üstünde bir proje olduğunu biliyorduk ancak, bizden sonraki nesillere de yetebilecek bir eser bırakmayı hedefledik. Ömrümüz yettiğince her bir lambasına bir ödül takmak için gayet edeceğimiz caddemiz, dededen toruna belki torundan toruna her hemşerimizin ayak izlerini taşıyan uzunca bir hatıra defteri olacak.

Bu vesileyle bizleri ödüle layık gören Miargem başkan ve yöneticilerine, Belediyemiz proje ekibine, personelimize, meclis üyelerimize ve hemşerilerime sonsuz şükranlarımı sunarım. Daha iyi hizmetlerde görüşmek ümidi ile ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum’’ sözlerine yer verdi.

c2501026e9.jpg4e04bbef39.jpg4affe12d3f.jpgf39643258b.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.