1. HABERLER

  2. AYRANCI

  3. Ayrancı Hıdırellez Şenlikleri Ramazan Ayı Nedeniyle Yapılmayacaktır
Ayrancı Hıdırellez Şenlikleri Ramazan Ayı Nedeniyle Yapılmayacaktır

Ayrancı Hıdırellez Şenlikleri Ramazan Ayı Nedeniyle Yapılmayacaktır

Ayrancı 20.nci Hıdırellez Şenliği kutlamaları bu yıl ramazan ayına rastlaması dolayısıyla alınan karara göre bahar şenliği yapılmayacaktır.

A+A-

AYRANCI’DA ŞENLİK ATEŞİ ALEV ALMAYACAK!

Ayrancı 20.nci Hıdırellez Şenliği kutlamaları bu yıl ramazan ayına rastlaması dolayısıyla alınan karara göre bahar şenliği yapılmayacaktır.

Ayrancı Kaymakamlığı ve Ayrancı Belediye Başkanlığı tarafından alınan karara göre bu yıl bahar şenliğinin yapılmayacağı bildirildi. Geleneksel olarak her yıl düzenli olarak yapılan,Ayrancı Hıdırellez Şenlikleri Ramazan ayı nedeniyle yapılmayacaktır. Bölgemizin ve Türkiye’nin en önemli şenlikleri arasında gösterilen Ayrancı Hıdırellez Şenlikleri Ramazan ayınedeniyle yapılmayacağı öğrenildi.

hidirellez-8_8135-897.jpg

Her yıl düzenli olarak yapılan ve çok sayıda gurbetçi hemşerimizi ve bölge halkını buluşturan yine mahalli ve sürpriz sanatçıların katıldığı, çeşitli yarışmaların yapıldığı, binlerce insanın aynı anda coşku içerisinde buluştuğu ve hasret giderdiği ve gönüllerince samimi bir atmosfer de eğlendiği şenlikte, kardeşlik ve dostlukların pekiştiği,  Ayrancı hıdrellez şenliklerine her geçen yıl yoğun bir ilginin olduğu biliniyordu.

Ayrancı’da şenlik ateşi, çadır ziyaretleri ve doğal sıkma kokusu bu yıl kokmayacak, Ayrancı Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcının iseher yıl yapmış olduğu o birleştirici konuşmasında şu ifadelerle konuklara seslenirdi.‘’Bütün bayramların, dini ve Milli bir inanıştan, o toplumu ilgilendiren hatıralardan, geleneklerden, duygulardan ve tabiatın insanlara tesir eden olayından doğduğuna inanılır’’ ifadelerini sarf ederdi.Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan Hıdırellez’in, baharın gelişi, toprağın uyanışı, bolluk ve bereketin müjdecisi olan ‘’Hıdırellez’’  tüm Türk Dünyası’nda, Türk coğrafyasında yüz yıllardır kutlana gelen geleneksel bir değerimizdir. Burada asırlardır süregelen geleneğimizi canlandırmak, bir birlerinden ayrı kalan yöre halkını, Hıdırellez geleneği ile bir araya getirip, bu geleneksel kültürümüz gelecek nesillere aktarılarak, hemşerilerimizin sıla-i rahim yapmalarına fırsat oluşturmaktır. Demişti.

hidirellez-9_5951-897.jpg

Misafirperver Ayrancı halkı, bu yıl bölge halkı ve gurbetçi hemşerilemizi ramazan ayı dolayısıyla yapılamayacak olan şenlik nedeniyle bir araya getiremeyecektir.

hidirellez-11_4738-897.jpg

hidirellez-15_1102-897.jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.