1. HABERLER

  2. BAKAN ELVAN EREĞLİ’DE KONUŞTU

BAKAN ELVAN EREĞLİ’DE KONUŞTU

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Ereğli’de yaptığı konuşmada, “Bir ilçenin, bir ilin kalkınması için olmazsa olmazı ulaşımda...

A+A-

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Ereğli’de yaptığı konuşmada, “Bir ilçenin, bir ilin kalkınması için olmazsa olmazı ulaşımda altyapıdır” dedi.

Elvan 80 yılda 6 bin 100 km. bölünmüş yol yapıldığına dikkat çekerek, AK Partinin 11 yılda 17 bin kilometre. yol yaptığını söyledi. Partisinin Ereğli Teşkilatı tarafından gerçekleştirilen mitinge katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, “Ben sizlerin öz be öz evladıyım. Sizin bir bakanınız vardı. Şimdi ikinci bakanınız da var.

Biz yola çıkarken ‘biz hizmet partisiyiz, halkımızın hizmetkârı olacağız’ dedik. Ve geçmiş dönemdeki iktidarsız hizmet bizimle tarihe karıştı.  Bir ilçenin, bir ilin kalkınması için olmazsa olmazı ulaşımda altyapıdır. 80 yılda 6100 km. bölünmüş yol yapılmış iken AK Parti ulaştırma sektörüne 11 yılda 17 bin km. hizmet yaptı. Ülkemizde 25 havaalanı varken bu 52’ye ulaştı. Halkımızı yüksek hızlı trenle buluşturduk. Bu Türkiye için bir hayaldi ama gerçek oldu. Konya’yı Ankara’ya, Eskişehir’e, Ankara’yı Eskişehir’e yüksek hızlı trenle buluşturduk. Eskişehir’i İstanbul’a ve Ankara’yı da İzmir’e yüksek hızlı trenle buluşturmak için çalışıyoruz. 2023 hedefimiz Edirne’den Kars’a yüksek hızlı trenle Türkiye’yi donatmaktır” dedi.

Ereğli-Karaman yolunun bölünmüş yol haline getirileceğini kaydeden Elvan, çalışmaların devam ettiğini ve 2015 yılında bu projenin tamamlanacağını belirtti.

Ereğli’den Antalya, Alanya’ya 8 saatte değil 3.5 saatte gidileceğini söyleyen Elvan, Mersin’e de 45 dakikada ulaşılacağını vurguladı.

Sarıveliler mevkiinden Alanya istikametine doğru sürdürülen tünel çalışmalarının devam ettiğine dikkat çeken Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, “Ereğlili hemşerim Alanya Mahmutlara 3.5 saatte gidecek” ifadelerini kullandı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.