1. HABERLER

  2. KONYA

  3. Bakan Kurum Konya Projelerini İnceledi, Muhtarlarla Buluştu 
Bakan Kurum Konya Projelerini İnceledi, Muhtarlarla Buluştu 

Bakan Kurum Konya Projelerini İnceledi, Muhtarlarla Buluştu 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “2023’e Doğru Güçlü Şehirler Güçlü Türkiye” başlığında bütün şehirlerde yapılacak toplantıların ilkini gerçekleştirdi.

A+A-

Konya’da TOKİ Ardıçlı Sosyal Konut inşaatı, Eski Stadyum Millet Bahçesi, Alaaddin Caddesi Cephe Düzenlemesi, Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı dönüşüm alanı ile Şükran Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm sahasında incelemeler yaparak Konya'daki mahalle muhtarları ile istişare toplantısı düzenledi.

2023’e Doğru Güçlü Şehirler Güçlü Türkiye başlığında Konya Projeleri Tanıtım Programına katılmak üzere Konya’ya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya’da bakanlık olarak yürüttükleri bazı yatırımlarda incelemelerde bulunarak Konya merkezdeki mahalle muhtarları ile buluştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, AK Parti Konya Milletvekilleri Ziya Altunyaldız, Ahmet Sorgun, Orhan Erdem, Selman Özboyacı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı ve ilçe belediye başkanlarıyla birlikte ilk olarak yapımı devam eden Ardıçlı TOKİ Sosyal Konutlarında incelemelerde bulundu.

Daha sonra eski stadyum alanına yapılacak Millet Bahçesi proje sahasını inceleyen Bakan Kurum, Millet Bahçesiyle ilgili gelinen son noktayı anlattı. İçinde bulundukları yaklaşık 108 bin metrekarelik alanın şehir merkezinde vatandaşlara yürüme mesafesinde bir konumda olduğunu ifade eden Bakan Kurum, “Burada biyolojik bir göletimiz, Millet Kıraathanemiz, Millet Kütüphanemiz, yeşil alanlarımız, etkinlik alanımız, koşu yollarımız, bisiklet yollarımız olacak. Tamamlandığında 7 gün 24 saat güvenli ve huzurlu bir şekilde vatandaşlarımızın vakit geçireceği bir alan olacak. İhalesini gerçekleştirdik. İnşallah bu ay içerisinde inşaatına başlayarak en kısa sürede Konyamıza hizmet etmek üzere projemizi tamamlamış olacağız.” dedi.

ŞEHİRLERİMİZ NEFES ALACAK

Amaçlarının Konya’daki kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırmak olduğunu dile getiren Bakan Kurum, şunları söyledi: “Bu projeleri inşallah 2023’e giden yolda her şehrimizde yapacağız. 2023’e geldiğimizde her ilimizde en az bir tane Millet Bahçesi yapacağız. Şu anda devam eden değeri 14 milyar lirayı bulan 207 tane Millet Bahçesi projemiz var. Tamamlanmasıyla birlikte şehirlerimizin nefes alacağı, aynı zamanda ekolojik koridor oluşturacak bu projeler şehirlerimize, vatandaşlarımıza hizmet edecek. Biz bu noktada vatandaşımıza hizmet etmek için; hem sporcularımıza hem gençlerimize hizmet verecek Millet Bahçesi’ni Konyamıza kazandırmış olacağız. Şimdiden hayırlı olsun. Diğer ilçelerimizde de projelerimiz var. İlçelerimizle birlikte etaplar halinde bu projeleri tamamlayacağız.”

ÇOK GÜZEL BİR PROJE OLACAK

İller Bankası hibesiyle Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Alaaddin Caddesi Cephe Düzenleme çalışmasını da yerinde inceleyerek bilgi alan Bakan Kurum, burada yaptığı konuşmada, “Burası bir kültür aksı olacak inşallah. Alaaddin Bulvarında bütün binaları Mevlana Meydanına kadar yenileyeceğiz ve bu kültür aksında inşallah hemşehrilerimiz mutlu, huzurlu bir şekilde doğal ve tarihi güzellikleri hep birlikte görmüş olacak. Çok güzel bir proje olacak.” diye konuştu.

Bakan Kurum, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte gerçekleştirilecek Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı dönüşüm alanı ile Meram Belediyesi ile birlikte gerçekleştirilecek Şükran Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm sahasında incelemeler gerçekleştirdi.

BAKAN KURUM KONYA’DAKİ MUHTARLARLA BULUŞTU

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Konya programı kapsamında günün sonunda Konya merkezdeki mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’ndeki programda muhtarlara hitap eden Bakan Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın her fırsatta muhtarları Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ağırladığını anımsatarak, muhtarların milletin demokratik iradesinin somut örneklerinden biri olduğunu vurguladı.

MUHTARLAR MİLLETİMİZİN GÖREN GÖZÜDÜR

Bakan Kurum, devlet idaresinin önce köyde ve mahallede başladığına işaret ederek, “Onun için muhtarlar bizim yol arkadaşımız, güçlü Türkiye davasında, dava arkadaşlarımızdır. Muhtarlar milletimizin eli, ayağı, gören gözü, duyan kulağıdır. Ekonomik kalkınmanın, huzurun, güvenliğin, istikrarın yereldeki teminatı, koruyucularıdır. Bu bakımdan Türkiye'nin her konuda, her meselede sizlere ve sizlerin gayretlerine ihtiyacı var.” diye konuştu.

Türkiye'nin deprem bölgesi üzerinde olması ve iklim değişikliğinin olumsuz etkilerine maruz kalması nedeniyle afetlerle sıkça karşı karşıya kaldığını dile getiren Kurum, şöyle devam etti:

“Bakanlık olarak biz de afetlere karşı büyük mücadeleler veriyoruz. Bu noktada muhtarlarımızın kentsel dönüşüme vereceği destekler çok önemli. Sizlerin destekleriyle, afetlerin yol açtığı can ve mal kayıplarını minimuma indirmemiz mümkün olacak. Biz bu konuda ülkemizdeki tüm muhtarlıklarımız için birer bilgilendirme broşürü hazırlayarak vatandaşlarımıza bir yol haritasını sizlerin vasıtasıyla iletmek istiyoruz. Bunu deprem yaşadığımız illerde yaptık. Ancak tüm illerde yapmak istiyoruz.”

KONYA ANADOLUNUN KALBİDİR

Konya Valisi Vahdettin Özkan, “Konya Anadolu’nun kalbidir. Konya'nın oluşturmuş olduğu medeniyet tasavvuru Anadolu'nun dört bir yanına yayıldı. Konya'nın birliğini dışarıdan biliyorduk. Bunu fiilen müşahede etmek hizmet aşkımızı artırdı. Sayın bakanımızın riyasetinde mahallelerimizdeki bütün insanlarımıza gidecek kamu hizmetlerini en etkin şekilde yaygınlaştırması beni de yeni atanan bir vali olarak son derece sevindirdi.” açıklamasını yaptı.

HİZMETLERİMİZİN BEL KEMİĞİNİ MUHTARLARIMIZ OLUŞTURUYOR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışıyla hizmet ediyoruz. Bu noktada hizmetlerimizin bel kemiğini oluşturan muhtarlarımızla birlikte uyum içerisinde çalıştığımız sürece mahallelerimizin, insanlarımızın sorunlarını birebir çözme imkanı buluyoruz. Verdiğiniz emekler için, hizmetler için hepinize şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

KONYA’NIN BAKANI OLARAK YAPTIKLARINIZI BU ŞEHİR ASLA UNUTMAYACAK

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, muhtarların hizmet halkasının en önemli temsilcileri olduğunu söyleyerek, “Özellikle Konya merkezde son dönemde belediye başkanlarıyla muhtarlarla sağlanan uyum sayesinde tüm mahalleleri adeta nakış nakış işliyoruz. Sayın Bakanımızın tanıttığı projelerle Konyamız çok daha güzel hale gelecek. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Konyamızın hangi meselesi için kendisine başvursak, biz bir istiyoruz, bakanımız çantamıza üç koyup gönderiyor. Ne kadar teşekkür etsek az. Ben şöyle ifade ediyorum. Bakanımız Konyalı bir bakan değil, Konya’nın bakanı. Kendisinden Allah razı olsun. Konya’nın bakanı olarak yaptıklarınızı bu şehir asla unutmayacak. Sizden aldığımız enerjiyle hem maddi hem manevi bizler de aşkla, şevkle şehrimize hizmet etmek istiyoruz. Muhtarlarımızla sürekli istişare halindeyiz. Onlar da Konyamıza hizmet etmek için çok yoğun bir şekilde çalışıyorlar, hepsinden Allah razı olsun. Bu birlik ve beraberlik Konya'da çok önemli bir bereket oluşturuyor.” İfadelerini kullandı.

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, “Sizler temsil ettiğiniz mahallelerde yerel yönetimler ile uyum içinde şehrimizi daha da güzelleştirmek için adına gece gündüz çaba sarfediyorsunuz. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz” dedi.

Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Hamdi Demir de Konya'da bulunan 1.154 muhtar adına Bakan Kurum'a teşekkür ederek, “Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere sizlerin de muhtarlara verdiği değer ortadadır. Bu toplantı da bunun bir kanıtıdır.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Kurum, muhtarların sorularını cevaplayarak istişarelerde bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.