1. HABERLER

  2. BELEDİYE

  3. Bakan Kurum Konya’ya Değer Katacak Projeleri Tanıttı 
Bakan Kurum Konya’ya Değer Katacak Projeleri Tanıttı 

Bakan Kurum Konya’ya Değer Katacak Projeleri Tanıttı 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya Projeleri Tanıtım Programında bakanlık olarak eden sürdürdükleri birbirinden önemli projelerin tanıtımını gerçekleştirdi.

A+A-

Konya’nın gelecek 50 yılını, 100 yılını planladıklarını belirten Bakan Kurum, “Şehri 2023, 2053 ve 2071'e hazırlıyoruz. Yeni Konya için yeniden bismillah diyoruz. Gerek yurt içinde gerek yurt dışında her gittiğimiz yerde Konya'yı kalbimizde taşıyoruz. Çünkü Konya bizim sevdamız, Konya bizim kalbimiz. İşte bu ruha, bu güzelliğe hizmet etmek de bizim boynumuzun borcudur. İnşallah bakanlık olarak hazırladığımız yeni projelerle Konya’mızı başka ufuklara taşıyacağız.” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya Projeleri Tanıtım Programı gerçekleştirdi.

Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenen program öncesinde salon girişinde görevliler tarafından basın mensuplarının ve davetlilerin ateşi ölçülerek sağlık kontrolleri yapıldı. Oturma düzeninin sosyal mesafeye göre ayarlandığı programda, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya’nın marka değerini artıracak çok önemli projelerin tanıtımını yaptı.

YENİ KONYA İÇİN YENİDEN BİSMİLLAH DİYORUZ

81 il gibi Konya’nın da 50 yılını, 100 yılını planladıklarını, Konya’yı 2023, 2053 ve 2071'e hazırladıklarını ifade eden Bakan Kurum, “Yeni Konya için yeniden bismillah diyoruz. Gerek yurt içinde gerek yurt dışında her gittiğimiz yerde Konya'yı kalbimizde taşıyoruz. Çünkü Konya bizim sevdamız, Konya bizim kalbimiz. Her zaman da öyle kalacak. İşte bu ruha, bu güzelliğe hizmet etmek de bizim boynumuzun borcudur. İnşallah bakanlık olarak hazırladığımız yeni projelerle Konya’mızı başka ufuklara taşıyacağız. Büyükşehir Belediyemiz ve ilçe belediyelerimizle hiçbir vatandaşımızı ayırt etmeksizin hizmet edecek projeler hazırladık ve Selçuklu’nun başkenti Konya'nın ihyası için gelenekle geleceği buluşturmak için gece gündüz demeden tüm ekibimizle gayret gösteriyoruz.” dedi.

KONYA’YA 2 MİLYON METREKARE YEŞİL ALAN KAZANDIRACAĞIZ

Konya'nın eski stadyum yerinde 108.000 metrekarelik alanda Konya’ya yakışacak Bir Millet Bahçesi projesini hayata geçireceklerini anlatan Bakan Kurum, “İhalesini yaptık, inşallah en kısa zamanda da tamamlamış olacağız. İçine kıraathane, bisiklet yolu, 4 bin 500 metre yürüyüş yolu yapacağız. İnşallah Konyamızın tarihi kimliğine yakışacak bir selatin camiyi de bu parkın içinde inşa edeceğiz. Konya genelindeki toplam 11 Millet Bahçesini tamamladığımızda Konya’ya tam 2 milyon metrekare daha yeşil alan kazandırmış olacağız. Millet Bahçelerimiz aynı zamanda 22 ilde başlattığımız ekolojik koridorlar için de birer köprü vazifesi görecek.” diye konuştu.

BİSİKLET YOLUNU 2,5 KATINA ÇIKARACAĞIZ

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye'ye ve dünyaya örnek olacak bir Bisiklet Master Planı hazırladığını paylaşan Bakan Kurum şöyle devam etti: “Ulusal ölçekte bütün bisiklet ağlarını birbirine bağlayan ve bisiklete bindiğinde navigasyon ile Edirne'den Hakkari'ye kadar gidilebilecek bir Master planı da hazırladık. Ülke genelinde 4.000 kilometre bisiklet yolu projemiz var. Konya'da bunun içerisinde bulunuyor. Halihazırda sadece şehir merkezinde 320 kilometre olan bisiklet yolu ağını 2,5 katına çıkararak 786 kilometreye çıkarıyoruz. Bu çerçevede çevre ve doğa yatırımlarımızı ne kadar önemsediğinizi, vatandaşımızın sağlığını ve huzurunu ne kadar önemsediğinizi de anlatmaya gayret gösteriyoruz.”

50 BİN SOSYAL KONUT PROJEMİZİN TESLİMİNİ 2021 YILI İÇERİSİNDE YAPACAĞIZ

Konya’da başlattıkları sosyal konut projelerinin de devam ettiğini belirten Bakan Kurum, “Konyamızın bugün itibarıyla devam eden 710 milyon lira değerinde 5 bin 182 konutluk projesi var. Konutlarımızın bir bölümünü etaplar halinde teslimini yapacağız. Konya'da 7 projede 2 bin 396 adet konut projesini başlattık. Buradan şu müjdeyi de paylaşmak isterim. İnşallah 50 bin sosyal konut projemizin teslimini 2021 yılı içerisinde yapmış olacağız.” şeklinde konuştu.

MEVLANA ÇARŞISI, ALTIN ÇARŞI DÖNÜŞÜM PROJELERİNİ BAŞLATTIK

81 ilde şehir merkezlerindeki tarihi gün yüzüne çıkaracak projeleri hayata geçirdiklerini dile getiren Bakan Kurum, Alaaddin ve Mevlana civarında devam eden projelerle ilgili de şunları söyledi: “Mevlana Türbesi etrafında o kirli görüntüyü kaldırıyoruz. Konya'nın tarihine yakışır, dünyadaki sayılı meydanlar içerisinde yer alacak bu büyük kent meydanımızı Konyamıza kazandırıyoruz. Mevlana Çarşısı, Altın Çarşı dönüşüm projelerini başlattık. Bu proje ile Kapu Camii, Aziziye Camii ve Sultan Selim Camii arasındaki tarihi aksı ihya etmeye çalışıyoruz. Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşıda toplamda 495 iş yerimizi esnafımıza kazandırıyoruz. Yine sokak sağlıklaştırma projelerimizle de Konyamızın tarihi dokusuna yakışmayan kirli görüntüleri son vermeye gayret gösteriyoruz. Alaaddin Bulvarı etrafında yürüttüğümüz projede Alaaddin çevresi ile başlayıp inşallah Mevlana Meydanı'na kadar bu projeyi tamamlayacağız. İlk etapta 52 binanın cephesini yeniliyoruz. İnşallah çok yakın zamanda tamamlanacak.”

KONYA’YA MODERN BİR SANAYİ SİTESİ

Eski Sanayi ve Karatay Sanayi’yi şehir dışına çıkarmak için başlattıkları çalışmaları da anlatan Bakan Kurum, “Bu çalışmalar kapsamında yıllar boyunca şehrin içinde kalmış, artık kadim medeniyetimize yakışmayan, esnafımızın tam hizmet veremediği bu alanları çok daha modern, çok daha geniş bir alana taşıyoruz. Yeni Sanayi Sitemizde 2 bin 653 sanayi birimi ve 103 ticari alan yapıyoruz. İçindeki oteli, eğitim alanları, sosyal ve kültürel alanlarıyla son derece güzel bir sanayi sitesi olacak inşallah. Temmuz ayı içerisinde ihalesini yaparak inşaatını etaplar halinde tamamlamak suretiyle şehrimize kazandıracağız.” ifadelerine yer verdi.

Bakan Kurum, “Konyamız birbirinden değerli tarihi güzelliklere sahip. Tüm bu güzellikleri titizlikle korumaya çalışıyor ve geleceğe taşıyoruz. Tarihi değerlerimizi korumamızın yanında doğal alanlarımızı ve göllerimizi de koruyoruz. Beyşehir Gölümüzü temizlemek için harekete geçtik, çalışmalarımız başladı. İnşallah 2021 yılında Beyşehir Gölümüz tamamen temizlenmiş olacak. Konyamızın içme suyu için kanalizasyonu için atıksu arıtma tesisi için yağmur suyu gibi altyapı projelerine de tam 2.5 milyar lira destek sağladık ve belediyelerimiz ile birlikte bu projeleri yürütüyoruz. Son 2 yılda yapılan çalışmalar için 54 milyon lirası hibe olmak üzere şu an yatırım bedeli 122 milyon lira olan 11 projemizin yapımı devam ediyor.” açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Konya'nın tüm projelerini yakından takip ettiğini söyleyen Bakan Kurum, “Konya'ya olan ilgisini de hemşehrilerimiz hiçbir zaman karşılıksız bırakmıyor. Buradan bu şehrin bir evladı olarak Sayın Cumhurbaşkanımıza sonsuz şükranlarımı sunuyorum.” diyerek konuşmasını bitirdi.

Konya’da ilk günü olan Konya Valisi Vahdettin Özkan, “Benim için heyecan verici bir gün. Hem Konyalı hemşehrilerimizle tanışmak hem hizmet sunumunu müşahade ederek bundan manevi zevk almak hem de Anadolu’nun dört bir yanından olduğu gibi Konyamızda da çok güzel hizmetleri ifa eden Sayın Bakanımızın teşrifi üst üste gelmesinden dolayı çok mutluyum.” diye konuştu.

BAKAN KURUM’A TEŞEKKÜR ETTİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, Konya için önemli bir gün olduğunu belirterek, “Konya için yatırımların hız kesmeden devam ettiğini ve ne aşamada olduğunu takip ettiğimiz, proje aşamasından gerçek hayata ilk adımların atılacağı heyecanlı bir gündeyiz. Biz Sayın Bakanımızın Konya için verdiği emeği ve çabayı çok iyi biliyoruz. Allah kendisine güç, kuvvet versin. Bu görev aşkı, hep birlikte bu ülke için yapacağımız çalışmaların hizmetlerin sadece bir bakanımız tarafından baktığımız açısı. Kendisine bu emeği ve çabası için teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

DÜNYA BELEDİYECİLİK STANDARTLARININ ÜZERİNE ÇIKACAĞIZ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti belediyeciliğinin en iyi yapıldığı şehirlerin başında Konya’nın geldiğini belirterek, “Şehrimizde çıta o kadar yükseğe konulmuştur ki; durmamız, duraklamamız, geriye dönmemiz asla mümkün değil. Bizler hep birlikte oluşan beklentilere cevap verecek, vaatlerimizi bir bir gerçekleştirecek ve Allah’ın izniyle dünya belediyecilik standartlarının üzerine çıkacağız. Konya’ya da bu yakışır. Tüm dünya ile birlikte ülkemizi ve şehrimizi de etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgını ile mücadele konusunda da gördük ki; Konyamız başta sosyal yardımlaşma olmak üzere bu sıkıntılı süreçte insanımıza en büyük desteği veren şehirlerin başında geldi. Merkezi hükümetle koordinasyonu en iyi yürüten şehir oldu ve yaptığımız çalışmalar Türkiye’ye model oldu.” dedi.

KONYA OLARAK BİZİM EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ

Konya’nın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği hedefler doğrultusunda dünyanın konuştuğu bir marka şehir olma yolunda hızla ilerlediğinin altını çizen Başkan Altay, konuşmasına şöyle devam etti: “Türkiye, belediyeciliği Sayın Cumhurbaşkanımızdan öğrendi. Cumhurbaşkanımızın AK Parti belediyelerine kazandırdığı vizyon ülkemize çağ atlattı. AK Parti, fiziki belediyecilikte de sosyal belediyecilikte de destanlar yazdı. Şimdi, şehrimizi mamur ederken Sayın Cumhurbaşkanımızın gösterdiği hedeflerle gönüllere girmek için çalışıyoruz.

Konya olarak bizim en büyük gücümüz birlik ve beraberliğimiz; şehrimizin geleceği için ortak hareket etmemizdir. Bu birlikten de bereket doğruyor ve tüm şehri sarıyor elhamdülillah.

Şehrimizde belediyelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, teşkilatlarımız, kurum ve kuruşlarımız arasındaki birlik, hemşehrilerimizin de desteğiyle çok önemli yatırımları ve organizasyonları hayata geçirmemize imkan sağlıyor. Bunun her zaman bereketini görüyoruz.

Çünkü hepimizin sevdası da derdi de aynı. Amacımız ülkemize, şehrimize ve insanımıza faydalı olmak; 2023, 2053 ve 2071 hedefleri için hep birlikte gayret göstermek. Bu örnek tabloda Konyamızın bakanı Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’un her zaman çok büyük desteklerini görüyoruz. Konyamızın her projesine büyük katkı sağladılar, emek verdiler. Allah kendisinden razı olsun.”

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, “AK Parti’nin iktidar olmasıyla bugüne kadar Konya’nın belki 50 yıllık, 100 yıllık hayalleri bir bir gerçekleşti ve gerçekleşmeye devam ediyor. Bütün yatırımları güçlü bir Türkiye’yi geleceğe hazırlama adına yapılıyor.” ifadelerini kullandı.

Milliyetçi Hareket Partisi Konya İl Başkanı Remzi Karaaslan da bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Konya’da Cumhur İttifakına destek vermeye devam edeceklerini belirterek, “Hedef güçlü bir Türkiye bunun için durmadan çalışacağız” açıklamasını yaptı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.