1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Başhekimden 'Dünya Sağlık Günü’ Mesajı
Başhekimden 'Dünya Sağlık Günü’ Mesajı

Başhekimden 'Dünya Sağlık Günü’ Mesajı

 Konya Ereğli Devlet Hastanesi Hastane Yöneticisi Başhekim Op.Dr.Meriç Çağrı AĞIR‘ Dünya Sağlık Örgütü'nün 1948'de kurulduğunu anımsatarak...

A+A-


Konya Ereğli Devlet Hastanesi Hastane Yöneticisi Başhekim Op.Dr.Meriç Çağrı AĞIR

‘ Dünya Sağlık Örgütü'nün 1948'de kurulduğunu anımsatarak her yıl 7 Nisan'ın Dünya Sağlık Günü’ olarak kutlandığını kaydetti.

AĞIR, 7 Nisan Dünya Sağlık Örgütü Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, "Her yıl Dünya Sağlık Günü için önemli halk sağlığı sorunlarından birisi belirlenmekte ve çeşitli etkinliklerle gündeme getirilmektedir. 2014 Dünya Sağlık Günü'nün konusu vektörle bulaşan hastalıklar olarak belirlenmiştir" dedi.

AĞIR, açıklamasında vektörle bulaşan hastalıkların enfekte sivrisinek, kene, kum sineği gibi artropodaların sokması, ısırması ile bulaşan enfeksiyon hastalıkları olduğunu belirterek, "Dünya Sağlık Örgütü dünya genelindeki tüm enfeksiyon hastalık yükünün yüzde 17'sini vektörle bulaşan hastalıkların oluşturduğunu tahmin etmektedir. Sıtma, dengue,sarı humma, Japon ensefaliti, lenfatik filariasis, leishmaniasis, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi tularemi gibi pek çok vektörle bulaşan hastalık insanlar için tehdit oluşturmaktadır. Dünyada ölüme en fazla sebep olan vektörle bulaşan hastalık sıtmadır. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre 2012 yılında 627 bin kişinin hayatını sıtma nedeniyle kaybettiği tahmin edilmektedir. Sıtmaya bağlı ölümlerin yüzde 90'ı, Afrika kıtasının Sahra Çölü'nün altında kalan bölgeden olup yüzde 77'si de beş yaş altı çocuklarda görülmüştür. Son yıllarda uluslararası seyahat ve ticaretin artması, iklim değişikliği gibi çevresel faktörler nedeniyle vektörle bulaşan hastalıklarda artış izlenmektedir. Vektörle bulaşan hastalıklar ülkemiz için de risk oluşturmaktadır" ifadelerini kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.