1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Basın İlan Kurumu denetimde
Basın İlan Kurumu denetimde

Basın İlan Kurumu denetimde

İlçemiz Ereğli’de resmi basın kuruluşları Yeni Ereğli Gazetesi, Ereğli Gazetesi ve Ereğli Güneş gazetesi'ne ilgili birimler tarafından denetimde bulunuldu.

A+A-

Basın İlan Kurumu Kontrol ve Denetleme Kurulu, bugün gazetemizi denetledi.

Basın İlan Kurumu Kontrol ve Denetleme Kurulu gazetemizi yerinde denetleyerek, yapılan uygulamaları görmek üzere Ereğli’ye geldi. Denetlemeler için İstanbul BİK Kontrol Hizmetleri Müdürlüğü memuru Mehmet Çağlayan, BİK Konya şube Müdürlüğü memur Yaşar Özdemir ve Merhaba Gazetesinden Gazeteci Mehmet Ali Nurullahoğulları Ereğli’ye geldi. Yapılan denetimde gazetemiz incelendi, evraklarımız, muhasebe kayıtlarımız ve çalışanlarla ilgili bilgiler kontrolden geçirildi. Muhabirlerimize ve sayfa editörümüze gazetemizin işleyişi ile ilgili sorular sorarak bilgiler alan denetim kurul üyeleri tarafından denetimler gerçekleştirildi.

Basın İlan Kurumu Kontrol ve Denetleme Kurulu, Ereğli’de yayın hayatını sürdürmekte olan Yeni Ereğli Gazetemizi denetledi. Gazetemizde, denetimler yaklaşık 3 saat sürdü. Gazetemiz İmtiyaz sahibi Attila Atmaca, Yazı işleri Müdürü Serpil Atmaca gazetenin resmi faaliyetleri ve işleyişi ile ilgili olarak sorulan sorular doğrultusunda, denetim kuruluna bilgiler verdi. Basın ile ilgili birçok konuyu denetleyen ve ilçemizdeki basının sorunlarınıda dinleyen heyet toplamda 3 kişiden oluştu. Bu kurul normal olarak yılda bir defa Tüm Türkiye’deki gazete ve dergileri denetliyor. Kurul ayrıca, gerekli ikaz ve uyarılarla yapılan faaliyetlerin kanuna uygun yürümesini sağlıyor, gerekirse ceza yaptırımları uyguluyor, hatta resmi ilan hakkının iptaline kadar gidebilen bir yetkiye sahiplerdir. Yapılan denetleme sonrasında kontrol sonuçlarını da ilgili gazete ve dergilerde yayınlayarak eksikliklerinde giderilmesini sağlıyor.

Yeni Ereğli Gazetesi İmtiyaz sahibi Attila Atmaca İlçemiz Ereğli’ye bizzat gelerek denetimlerde bulunan heyet, İstanbul BİK Kontrol Hizmetleri Müdürlüğü memuru Mehmet Çağlayan, BİK Konya şube Müdürlüğü memuru Yaşar Özdemir ve Merhaba Gazetesinden Gazeteci Mehmet Ali Nurullahoğulları’na verdikleri emekten dolayı teşekkür etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.