1. HABERLER

  2. Başkan Akyürek’in 23 Nisan Mesajı

Başkan Akyürek’in 23 Nisan Mesajı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 94’üncü yıldönümünü ve dünyada çocuklara...

A+A-

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 94’üncü yıldönümünü ve dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı şöyle: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 94’üncü yıldönümü ve dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla milli egemenliğin kabul edildiği 23 Nisan 1920, millet iradesinin üstünde hiçbir gücün tanınmayacağını tüm dünyaya ilan etmiştir. Bu önemli günü tüm dünya çocuklarına armağan ederek, geleceğin teminatı olan çocuklara verdiği önem, yüklediği anlamla Atatürk; insanlığın ortak umudu ve en önemli hazinesi olan çocuklara önemli görevler yüklemiştir. Bugün başta yaşadığımız coğrafya olmak üzere tüm dünyada yaşanan savaşların ve kavgaların gelecekte yaşanmaması için çocuklarımızın hep birlikte el ele olması büyük önem taşımaktadır. Çocuklarımızın olan bu bayramın, dünya çocukları arasında sevgi ve dostluk bağlarının güçlendirilmesine ve gelecekte tüm insanların barış içinde yaşamalarına vesile olmasını diliyorum. Şehirlerimizin kalkınması, ülkemizin daha güzel yarınlara kavuşması, milletimizin gülen yüzü ve dünya barışı için sevgili çocuklarımıza güveniyoruz. Bu düşüncelerle, TBMM’nin açılışının 94. yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Birinci Meclisimizin kahraman üyelerini ve Milli Mücadelede emeği geçen ecdadımızı saygı ve rahmetle anıyorum.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.