1. HABERLER

  2. BELEDİYE

  3. Başkan Altay İlçe Belediye Başkanlarıyla Görüştü
Başkan Altay İlçe Belediye Başkanlarıyla Görüştü

Başkan Altay İlçe Belediye Başkanlarıyla Görüştü

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, ilçe belediye başkanlarıyla video konferans üzerinden toplantı gerçekleştirdi.

A+A-

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, ilçe belediye başkanlarıyla video konferans üzerinden toplantı gerçekleştirdi. Konya merkezde ve ilçelerde koronavirüse karşı alınan tedbirlerin ve yapılması gerekenlerin istişare edildiği toplantıda konuşan Başkan Altay, başta sosyal destek faaliyetleri olmak üzere virüsle mücadelenin titizlikle sürdürüldüğünü söyledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, video konferans yöntemiyle ilçe belediye başkanlarıyla toplantı gerçekleştirdi.

Koranavirüs salgınına karşı 31 ilçede dezenfeksiyon çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini belirten Başkan Altay, “Bu dönemde başta temizlik ve dezenfeksiyon hizmetleri olmak üzere; sosyal yardımlar, 65 yaş üzerindeki hemşerilerimiz ve 20 yaş altı gençlerimiz gibi evden çıkmasını istemediğimiz hemşerilerimizin ihtiyaçlarını karşılanması, temizlik ve koruma malzemelerinin temini ve dağıtımı, zabıta vasıtasıyla fiyat denetimleri konularında titizlikle, eksiksiz hizmet ederek milletimize ve ülkemize katkımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Kamu hizmet binaları, toplu ulaşım araçları, pazar yerleri, çöp toplama gibi alanların temizliğini ve dezenfeksiyonunu aksatmadan sürdürmeye devam etmeliyiz. Maske, eldiven, kolonya, tulum gibi temizlik ve korunma malzemelerin teminini ve dağıtımını bu süreçte özel bir önem arz ediyor. Yine vatandaşlarla doğrudan ve yüz yüze iletişim içinde bulunan belediye personelimizin maske tulum gözlük eldiven gibi koruma amaçlı malzemelerini de en küçük bir eksikliğin yaşanmaması personelimizin sağlığı açısından çok önemli” dedi.

baskan-altay-ilce-belediye-baskanlariyla-gorustu.jpgİLÇELERDEKİ KOMEK’LERDE DE MASKE ÜRETİLİYOR

Cumhurbaşkanımızın Covid-19 önlemleri çerçevesinde toplu ulaşım kullananlara maske dağıtımı yaptıklarını hatırlatan Başkan Altay, “KOMEK bu süreçte merkezde günlük 25 bin maske üretimini sürdürmektedir. Bildiğiniz gibi ilçelerimizde de KOMEK merkezlerimiz var. Buralar için de 52 bin maske üretecek malzemeyi ilçelerimize gönderdik. Bunları inşallah hem personelinizin kullanması hem de diğer ihtiyaçların giderilmesi için sizlere göndereceğiz” dedi.

Alınan son önlemler çerçevesinde şehir merkezinden ilçelere yapılan toplu ulaşım seferlerinin geçici olarak durdurulduğunu hatırlatan Başkan Altay, “Virüse karşı ilimiz genelinde mücadelenin tüm alanlarda başarıyla sürdürebilmesi için ilgili dezenfeksiyon çalışmalarının yanında, bakanlıklar ve valilikçe daha önce alınan tedbirler çerçevesinde mücadeleyi titiz ve kararlı bir şekilde yürütmek amacıyla yolculuk ve dolaşım sirkülasyonunu en aza indirebilmek için gerekli tedbirleri de aldık” şeklinde konuştu.

Başkan Altay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” kampanyasına da belediye başkanları olarak destek vermeye devam edeceklerini dile getirdi.

Başkan Altay’ın konuşmasının ardından ilçe belediye başkanları da ilçelerde yapılan çalışmalar ve koronavirüs karşısında alınan tedbirler hakkında bilgi verdiler.

baskan-altay-ilce-belediye-baskanlariyla-gorustu-004.jpg

baskan-altay-ilce-belediye-baskanlariyla-gorustu-005.jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.