1. HABERLER

  2. BELEDİYE

  3. Başkan Altay: Konya’nın Tanıtımına Katkı Sağlayacak
Başkan Altay: Konya’nın Tanıtımına Katkı Sağlayacak

Başkan Altay: Konya’nın Tanıtımına Katkı Sağlayacak

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından Konya Büyükşehir Belediyesi ile Karatay, Meram ve Selçuklu Belediyelerinin desteğiyle 26’ncısı düzenlenecek Uluslararası Mevlana Bisiklet Turu öncesinde tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

A+A-

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 4 etapta gerçekleştirilecek turun hem Konya’nın tanıtımına katkı yapacağını belirterek; Konya’nın sadece Türkiye’nin değil, dünyanın en önemli bisiklet şehirlerinden birisi olması için gayret ettiklerini söyledi. Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, Mevlana Bisiklet Turu’nun Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’ndan sonra Türkiye’nin en büyük turu haline geldiğini söyleyerek, desteklerinden dolayı Başkan Altay’a teşekkür etti.

Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun Konya Büyükşehir Belediyesi ile Karatay, Meram ve Selçuklu Belediyelerinin katkısıyla gerçekleştireceği 26. Uluslararası Mevlana Bisiklet Turu, 1-4 Nisan tarihleri arasında 15 ülkeden 20 takımla koşulacak.

Her yıl büyük heyecana sahne olan organizasyon öncesinde Konya Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, 26 yıl önce başlayan organizasyonun belediyelerin desteğiyle bugünlere geldiğini belirterek, turun pandemiye rağmen yaklaşık 20 takımla koşulacağını ifade etti.

Mevlana Bisiklet Turu’nun, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’ndan sonra Türkiye’nin en büyük turu haline geldiğini kaydeden Küçükbakırcı, “Yarın ilk startımızı alacağız. 4 günlük tur hem şehrimizin tanıtımına katkı hem de katılanların güzel hatıralarla ülkelerine dönmelerini sağlayacak. Belediyelerimizin destekleriyle bütün eksiklerimizi tamamlamış durumdayız. Bu tür organizasyonlarla hareketli yaşama destek veriyoruz. İnsanların hareketli yaşamı tercih etmesi bu tür organizasyonlara bağlı. Bu organizasyonlarla birlikte bisiklete binenler her geçen gün artıyor. Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ilçe belediye başkanlarımıza ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu.  

DÜNYANIN EN ÖNEMLİ BİSİKLET ŞEHİRLERİNDEN OLMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’nın sadece Türkiye’nin değil, dünyanın en önemli bisiklet şehirlerinden birisi olması için yoğun bir gayret içinde olduklarını belirterek; bisiklet yolları, bisiklet tramvayı, Bisiklet Master Planı, otoparklarda bisikletler için ayrılan alanlar, Akıllı Bisiklet Ulaşım Sistemi, otobüslerdeki bisiklet aparatlarıyla Türkiye’de takip edilen bir şehir olduklarına dikkat çekti.

YURTDIŞINDAN GELEN MİSAFİRLER SAYESİNDE BİRÇOK İNSAN ŞEHRİMİZİ TAKİP EDECEK

Organizasyona rekor bir katılım olduğunu, bunda da Federasyon Başkanı Erol Küçükbakırcı’nın büyük katkısı olduğunu aktaran Başkan Altay, “Konya’nın bisikletle anılmasına, özellikle yurt dışından gelen misafirlerimizin şehrimizi tanımasına, onlar vesilesiyle birçok insanın şehrimizi takip etmesine vesile olacağız. Spor camiasının gözü kulağı şehrimizde olacak.” dedi.

BAZI CADDE VE SOKAKLAR KAPATILACAK, KONYALILARDAN ANLAYIŞ BEKLİYORUZ

4 etapta gerçekleştirilecek turun hem Konya’nın tanıtımına çok önemli bir vurgu yapacağının altını çizen Başkan Altay şöyle devam etti: “Her nimetin bir külfeti var. Tur kapsamında bazı cadde ve sokaklarımızı kapatmak zorunda kalacağız. Hemşehrilerimizden de anlayış bekliyoruz. Ayrıca seyretmek için vatandaşlarımızı bekliyoruz. Yarış, ilk etapta Konya-İsmil-Çumra, ikinci etapta Konya-Kilistra, üçüncü etapta Konya-Sille, son etapta ise Konya- Sarayönü-Ladik güzergahlarında koşulacak. Birinci, ikinci ve dördüncü etapların bitiş noktaları şehir merkezi, üçüncü etabın bitiş noktası ise Sille Baraj Parkı olacak. Federasyon başkanımıza gayretleri için çok teşekkür ediyorum.”

Başkan Altay, 11-18 Nisan’da gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun tüm dünyanın takip ettiği bir tur haline geldiğini belirterek, turun bazı etaplarına Konya’nın ev sahipliği yapacağını, bundan büyük bir memnuniyet duyduklarını da sözlerine ekledi.

Toplantıya; Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin de katıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.