1. HABERLER

  2. KONYA

  3. Başkan Angı: Türkiye Filistin’in yanında
Başkan Angı: Türkiye Filistin’in yanında

Başkan Angı: Türkiye Filistin’in yanında

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Türkiye’nin haklı olarak tüm uluslararası arenada Filistin’in yanında durduğunu haykırdığını ve bu haksızlığın bir an önce sona erdirilmesi,

A+A-

Bu ateşin söndürülmesi ve kalıcı bir barışın sağlanması için tüm taraflarla da görüşmelerine devam ettiğini söyledi.

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, gündemi değerlendirmek üzere il başkanlığında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Başkan Hasan Angı, Filistin’in yıllar boyu çektiği acıların son dönemde yine İsrail’in uluslararası hukuku, savaş hukukunu ve insanlığı yok sayan büyük bir vahşete dünyanın şahitlik ettiğini söyledi. Hasan Angı, Avrupa’nın çifte standardının burada da ortaya çıktığını belirterek, “Pek çok devlet yöneticisi İsrail’in yanında durduğunu, İsrail ile birlikte hareket ettiğini, hatta bazı ülkelerin askeri güçlerini de yine bölgeye göndererek İsrail ile birlikte hareket ettiklerini görüyoruz. İnsanlık adına üzülüyoruz. 21. yüzyılda dünya insan haklarının, özgürlüklerin zirvede olduğu bir dönem diye tanımlanan ve Avrupa’nın özellikle bunun bayraktarlığını yaptığını iddia ettikleri süreçte tavırları tüm dünyayı derinden yaralıyor. Özgür bir Filistin’in Birleşmiş Milletler’in aldığı karar çerçevesinde 2 devletli bir çözümü nasıl gerçekleştiririz diye bir umut varken, son 18-19 gündür maalesef kundaktaki bebekler, hastanedeki yaralılar, bütün mabetler, camilerimizin yanında kiliseleri dahi hedef alan bir İsrail yönetimi ve askeri binlerce insanın hayatını kaybetmesine sebep oldu" dedi.

Başkan Angı, Türkiye’nin haklı olarak tüm uluslararası arenada Filistin’in yanında durduğunu haykırdığını ve bu haksızlığın bir an önce sona erdirilmesi, bu ateşin söndürülmesi ve kalıcı bir barışın sağlanması için tüm taraflarla da görüşmelerine devam ettiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cuma günkü Konya programı iptal oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cuma günkü Konya programını iptal ettiğini aktaran Angı, “Tüm Konya büyük bir organizasyona ev sahipliği yapacak. Yarın başlıyor malumunuz. Dünya Belediyeler Birliği’nin dönem başkanlığını Uğur İbrahim Altay başkanımız Konya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak nöbeti devralacak. O günkü programa da yine Cumhurbaşkanımızı davet etmişlerdi. O da katılmayı çok arzu ediyordu. Ancak gündemin sıcaklığı ve sürekli temaslar Cuma günü Konya’ya gelme imkanını ortadan kaldırmış oldu. Hem hükümet nezdinde hem de AK Parti Genel Merkezi’nden misafirlerimiz olacak. Konya için bu program niye önemli? Şehrimizin dünyadaki tanınırlığını daha artırabilmek, şehircilik adına ortaya konan güzellikler, dünyanın dört bir tarafından gelen çok değerli belediye başkanlarına şehrimizi gösterebilmek adına önemli bir süreç diye bakıyoruz. Dönem başkanlığını bir Anadolu şehri olan Konya’mızın devralacak olması da Konya’mız adına önemli bir başarı ve çalışma diye bakıyoruz açıkçası. Bu hafta perşembe, cuma, cumartesi günleri yurt dışından gelen bu misafirlerimizin kendi toplantıları, fikir, bilgi alışverişlerinin yanında, şehri de görme imkanı doğmuş olacak. Bu bizim için önemli” ifadelerini kullandı.

Başkan Hasan Angı, dünya dengelerini bozmamak adına herkese düşen hassasiyetler olduğunu da vurgulayarak, "Türkiye bu pozisyonu daha güçlü bir şekilde devam ettirecek ve yoluna da devam edecek inşallah” diye konuştu.

20231025aw061194-1.jpg20231025aw061194-0.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.