1. HABERLER

  2. HALKAPINAR

  3. Başkan Bakkal; Evde Kal Halkapınarlı Kampanyası Başlattı
Başkan Bakkal; Evde Kal Halkapınarlı Kampanyası Başlattı

Başkan Bakkal; Evde Kal Halkapınarlı Kampanyası Başlattı

BAKKAL'DAN VATANDAŞLARA CORONAVİRÜS UYARISI

A+A-

Halkapınar Belediye Başkanı Mehmet Bakkal ülke genelinde büyük tehlike oluşturan Coronavirüs’ün tehlikelerini en aza indirmek için tüm Halkapınarlı vatandaşların evde kalması, zorunlu durumlar haricinde dışarı çıkmaması çağrısında bulundu.

Başkan Bakkal , Halkapınar ’da şimdiye kadar Coronavirüs belirtisi olan şikayetlerle hastaneye veya sağlık ocaklarına başvuran olmadığını, mahallelerle hızlı bir bilgi akışı sağladıklarını ve olası herhangi bir olumsuz durumda acil müdahale için hazır olduklarını söyledi.

Dünya genelinde hızla yayılan ve son 1 haftadır ülkemizde de yayılmaya başlayan Coronavirüs’ün yayılmasını en aza indirmek için vatandaşlara mecbur kalmadıkları sürece dışarıya çıkmamaları çağrısında bulundu. Şimdiye kadarki süreçte Halkapınar ’da salgınla alakalı bir vaka yaşanmadığını, vakanın yaşanmaması için tedbirlerin arttırıldığına dikkat çeken Halkapınar belediye başkanı Mehmet Bakkal , “şimdiye kadar Allah’a şükür ilçemizde Coronavirüs vakası yaşanmadı, Coronavirüs belirtisi olan şikayetlerle sağlık ocaklarıma herhangi bir başvuru da olmadı. Ancak bu durum, salgının Halkapınar da görülmeyeceği anlamına gelmiyor. Kritik süreçte vatandaşlarımızın tedbirli olması, konuya hassas davranması büyük önem arz etmektedir. Zorunlu olmadığımız müddetçe dışarı çıkmayalım. 14 kurala hassasiyetle uyalım, yurt dışından veya şehir dışından gelen vatandaşlarımız yakın temaslardan özellikle sakınsın. Bu süre zarfında zorunlu ihtiyaçları gücümüzün yettiği kadar belediye olarak karşılayabiliriz. Özellikle temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olan 65 yaş üzeri vatandaşlarımızın belediyemizi araması durumda ihtiyaçlarını karşılayacağız” dedi.

Evde Kal Halkapınarlı Kampanyasını Başlatıyorum

Coronavirüs tehlikesi etkisini yitirene kadar Halkapınar genelinde “Evde Kal Halkapınarlı” kampanyası başlattıklarını vurgulayan Halkapınar Belediye Başkanı Mehmet Bakkal , konuşmalarını şu şekilde sürdürdü, “Tüm ilçe sakinlerimizden Coronavirüs tehlikesi etkisini yitirene kadar evinde kalmalarını özellikle rica ediyorum. Bugün itibariyle bu kampanyayı başlatıyorum. Bazı mahallelerimizde taziye, mevlüt okutma, düğün, piknik vb. kalabalık olunacak yerler için izin isteniliyor. Bunlara kesinlikle müsaade edilmeyecek, Belediye olarak taziye çadırı hizmeti bu süreçte hizmet vermeyecek. Düğün ve konferans salonumuz yine bu süreçte hizmet vermeyecek. Düğünlerini, nişanlarını, mevlitlerini vb. organizasyonlarını erteleyen vatandaşlarımız hiç kaygıya düşmesin. Coronavirüs etkisini yitirmeye başladığı andan itibaren daha önceden düğün salonumuzda yer ayırtan hemşerilerimize belediye olarak tüm kolaylıkları sağlayacağız. Ayrıca İçişleri Bakanlığımızın yayınladığı genelge kapsamında işyerlerini bu süreçte kapatmak zorunda kalan hemşerilerimiz, Kapanan dükkanlarda çalışan işçilerimiz de Kısa Çalışma Ödeneğiyle bu kapsamda desteklenecek. hemşerilerimizin zorunlu olmadığı müddetçe evlerinden dışarıya çıkmamalarını önemle rica ediyorum. Panik yok, tedbir var” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.