1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. BAŞKAN ÇELİKTEN KURAKLIK VE SU UYARISI
BAŞKAN ÇELİKTEN KURAKLIK VE SU UYARISI

BAŞKAN ÇELİKTEN KURAKLIK VE SU UYARISI

Konya’nın Ereğli ilçesi Ziraat Odası Başkanı Abdullah Çelik, bölgemizde ve ilçemiz yaşanan kuraklığın Ereğli tarımını vuracağını belirterek acil tedbir alınması gerektiğini ve su kullanımı konusunda uyarıda bulundu.

A+A-

Başkan Çelik açıklamasında; Değerli çiftçi kardeşlerim, Bu gün sahada arkadaşlarımızla bir dizi incelemelerde bulunduk. Tabi ki korkumuz kuraklık olduğundan bizde her fırsatta bakmış olacağımız yer tabi ki, İvriz baraj gölümüz oldu dedi. Barajdaki su miktarı 30 binlerde tabi ki bu durum iyi bir durum değildir, sıkıntılı bir durumdur ifadelerinde bulundu. İçerisinde bulunduğumuz Mevsim itibarıyla havaya bakıcılınca hava sıcak mı sıcak bu durum iyi bir durum değil. Mevsimi mevsiminde yaşamak gerektiğini, bu anormal hava sıcaklık bizleri tedirgin etmektedir diyen Çelik, Bu alışık olmadığımız bir durum inşallah hayırlısı olur, Allah hayırlısını versin diyoruz dedi.

Çelik, Lakin bizde üzerimizi düşeni yapmıyoruz, Allah’ın vermiş olduğu suyu aksın dediğimiz günleri unutup suyu hep hor kullanarak israf ettik, şimdilik sadece bakıyoruz bu saatten sonra yapacak bir şey yok,  Ama var olan suyu hoyratça kullandığımız zamanı hatırlayarak o günleri hatırlayınca canımız yanıyor. Keşke suyumuzu israf etmeseydik de, bu günler de barajımız dolu olsaydı.

Çelik, o günleri istemezmeydik?... diyeceğim o ki her zaman israfın dinimizce de haram olduğunu unutmayalım ki, suyumuza sahip çıkalım boşa giden bir damla suyun ne kadar önemli olduğunu bilelim ifadelerinde bulundu.

Başkan Çelik, Allah’ım her şeyin hayırlısını versin Allah yar ve yardımcımız olsun dedi.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.