1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Başkan Oprukçu’ dan Hizmetlere Dair Açıklamalar
Başkan Oprukçu’ dan Hizmetlere Dair Açıklamalar

Başkan Oprukçu’ dan Hizmetlere Dair Açıklamalar

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu sosyal medyadan düzenlediği canlı yayınla hemşerilerinin karşısına çıkarak gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

A+A-

Değerlendirmelerde bulunan Başkan Oprukçu:“Öncelikle önceki dönem hizmetlerimizden size bahsetmek istiyorum. Devlet Bahçeli Meydanı, Gazinoların taşınması Akbank’ın önündeki yolun açılması Uğurlu camii gibi faaliyetlerimizden haberdarsınız. Ereğli’de Ereğli’nin gelişmesi huzurun şehri Ereğli’nin inşa edilmesi babında üzerimize düşeni bir fazla yapma gayreti içerisindeyiz. Ereğli’nin gelişmesi işsizliğin önlenmesi huzurun inşa edilmesi bağlamında öncelikle önemsediğimiz şeyler bir üretim, iki termal turizm, üç doğa turizmini geliştirmek bu manada da Ereğli’nin kalkınmasına katkıda bulunmak maksadıyla besmeleyi Akhüyük’ te çektik. Daha sonra başarıyı tatille ödüllendirip çocuklarımızı Akdeniz’e tatile gönderdik. Yüzlerce çocuğumuzu sünnet ettirdik. Araç filomuzu büyütmemizde katkısı olan hemşerimiz eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’ un destekleriyle araç filomuzu yeniledik. Ramazan etkinliklerimize hemşerilerimizin büyük alaka gösterdiğini biliyorum. Sıfır atık projesinde öncü olduk bu anlamda biliyorsunuz elbise kumbaraları kurduk. Ereğli’mizin ürettiklerinin değerlenmesi yöresel pazara sunulması, tanıtılmasıyla ilgili yöresel pazarı açtık. Şehrimizde karanlık bir yer kalmasın diye aydınlatmaya önem veriyoruz ve metruk binaları yıkıyoruz. İnşallah karanlık hiçbir yer kalmayacak aydınlatma direklerimizi ay yıldızla zenginleştirdik. Devlet Bahçeli meydanındaki kaide yıkılmıştı. O kaidenin yeniden inşasını yaptık. Milli eğitimin ricasıyla trafik eğitim parkurunun yapılmasını temin ettik.

“DEVLET BAHÇELİ MEYDANI HAKİKATEN EREĞLİ’NİN GÖZ BEBEĞİ”

Gerçekten Devlet Bahçeli Bey’in adına yakışır bir meydan oldu. Üstelik Ereğli’miz altı otopark olan bir meydanı kazandı. Eserimizle MHP’li Belediye Başkanı olarak iftihar ediyoruz. Pandemideki mücadelemizin herkes farkında halkımızın nerede neye ihtiyacı varsa üzerimize düşeni yaptık. Muhtarlık binaları yaptık talep oldukça yapmaya devam ediyoruz. Konya Büyükşehir bir yüzme havuzu açmıştı. Oradaki yüzme havuzunun arsası Ereğli belediyesinden tahsis edildiğini de bilgilerinize sunuyorum. Ereğli güzel bir kapalı yüzme havuzu kazandı. Sağlık hizmetlerine ciddi manada destek verdik. 20 küsür arsayı tahsis ettik.Ailemizin imkanlarıyla Belediye imkanları kullanmadan büyük bir ASM ve yanına bir de 112 Acil Çağrı Merkezi yaptık. Halı atölyemizde el dokuması halıcılığımızın geleneksel kültürümüzün muhafazası bağlamında üretime devam ediyoruz. Ağaçlandırma çalışmalarımız daha yeşil bir Ereğli için hep devam etti. Yeni hobi bahçeleri yaptık. Kütüphanemizin yapımı hızlı bir şekilde yürütülüyor. Türkiye’mizin neresinde herhangi bir felaket yaşanmışsa Ereğli Belediyesi hep orada oldu olmaya da devam edecek. Sümerbank Taş Evleri olarak ifade edilen yerin adını meclis kararıyla kültürel mirasa sahip çıkmak adına Korkut Ata Sosyal Tesisleri koyduk. Müteahhitlerimizle toplantı yaparak yurt sorununu çözmeye dair kararlar aldık. Kentsel dönüşümü başlatıyoruz. Temellerimiz yakın zamanda atılarak şehrimizin kirli ve karanlık yerleri bir bir temizlenmeye devam edecek. Saraciye atölyemizle istihdama katkı sağlıyoruz.

“ÜRETKEN BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIYLA VİLAYET EREĞLİ’NİN GELECEĞİNİ İNŞA ETME NOKTASINDA GAYRETİMİZ DEVAM EDİYOR”

Organik Tarımın gelişmesinde öncülük ettiğimizi sizler biliyorsunuz. Sosyal Tesisleri yeniledik halkımız istifade etmeye devam ediyor. Mahallelerimize konaklar yaptık.Depremde yıkılan Belkaya Mahallemizdeki iki evi yeniden yapıp teslim ettik. Muhteşem bir asfalt yaptık yapmaya devam ediyoruz. Park bahçelerimiz çiçek gibi bir Ereğli için çalışıyor ve yeşili korumaya devam ediyoruz.Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın yanında olarak binlerce öğrencimize kırtasiye yardımında bulunduk. Kapımız gönlümüz hemşerilerimize hep açık olacak. Doğa turizminin gelişmesi bakımından Bungalov evleri yaptırdık. Yunus Emre ve Şehitler Parkımız yenilenen yüzüyle çok da güzel oldu. Ereğli’mizibir hal merkezi yapımı bekliyor. Yarı olimpik yüzme havuzunu gençlerimize kazandırdık. Atatürk Kültür Parkına projesi yapılan termal otelin ve hayvan barınağının temeli ihalesi yapıldıktan sonra atılacak. Bir başka şey Ereğli Belediye Başkanı olarak Belediye Başkanı olduğum süre içerisinde hatta müfettişlik yıllarım, genel müdürlük yıllarım dahil haksız, hukuksuz, ahlaksız hiçbir iş ve işleme müsaademle müsabaham olmadı. Bu anlamda da çok kararlı durduğumu herkes bilir. İptal edilen yargı kararları olan yargı kararıyla iptal edilen ruhsatlar oldu ve bunun doğal sonucu olarak da herkes iş ve işlemlerini hukuki zeminde yapsın istiyoruz. Bu anlamda da provokatif eylemleri Hüseyin Oprukçu’ yu itibarsızlaştırmak için 3 günlük seyislikleriyle siyaset arayışı, istikbal arayışı içerisinde olan mahfillerden organize edildiği belli olan kimi tavırlarla zaman zaman karşılaşıyoruz. Hiçbir şey Bakanlığın iptal ettiği mahkemenin iptal ettiği birtakım şeylerin faturası da Ereğli Belediyesine ve Ereğli Belediye Başkanına hiç kimse kesemez. Hüseyin Oprukçu’ yu sahipsiz ve yalnız sananlara da tavsiyemiz her şeyden önce sahibi Allah. Allah dediği zaman akan suların duracağını da herkes bilir.

ÖMRÜMÜ VAKFETTİĞİM EREĞLİ’MDE, SEVDALISI OLDUĞUM ÜLKEMDE, DEVLETİMİZİN MİLLETİMİZİN VATANIMIZIN KARA SEVDALISI MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ’NİN MENSUBU OLDUĞUM BİR TABLODA BİRİLERİNİN YALNIZ GÖRMEYE SAHİPSİZ GÖRMEYE HAKKI DA YOK HADDİNE DE DEĞİL”

Dolayısıyla biz haksızlık karşısında susan dilsiz şeytan olmadık yarın da olmayacağız. Bir yer de haksızlık varsa bir yer de hukuksuzluk varsa dur diyeceğiz demeye devam edeceğiz. Ama bunun ötesinde nezaketimize adamlığımıza dava adamlığımıza memleket sevgimize insan sevgimize dil uzatan söz söyleyenin de alnını karışlamaya kararlıyız. Yani 4,5 yıldır ne çektiğimi ben bilirim. Memleket hayrına bir hizmet yapmaya kalkarsınız doğru olmaya dosdoğru yürümeye gayret edersiniz altında bir şey ararlar. Dün hatırlar mısınız birkaç gün önce Konya merkez de bir adam yazmış ortağı arkadaşı şimdi çok şey varmış hakkımda yazacakmış söyleyecekmiş. Bir özenmeden bilmeden haber yapıldığı ortada Hüseyin Oprukçu diye de Adana eski Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü’ yle adamın çekilmiş bir fotoğrafını yayınlamışlar. Siyasette önde olan insanlar fotoğraf çektirir herkesle fotoğraf çektirir. Ereğli Belediye Başkanı olarak Ereğli Belediyesine yapılan işle ilgili olarak hatta imar uygulamaları hatta ticari vs. mevzularıyla bağlı olarak bir tane ortaklığımı gösteren olursa alkışlayacağım. Böyle bir durum asla söz konusu olmaz olmadı olamaz. Üstelik arkadaş Ereğli Belediyesine iş yapan hiçbir firmaya firmanın sahibiyle benim özel bir arkadaşlığımız olmaz. İş ilişkileri itibariyle görüşürüm. Onun dışında da bir işim olmaz ve üstelik o arkadaşım denen kişinin işi yapamadığı için sözleşmesini feshetmişim. Üstelik 1 600 000 bin lira ceza kesmişim. Siz ortağı ve arkadaşı olduğunuz birine bunu yapar mısınız neticede hakkın hukukun gereği neyse o yapılmıştır yapılmaya da devam edecektir” ifadelerini kullandı.

dsc-8848.jpgdsc-8812.jpgdsc-8799.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.