1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Başkan Oprukçu ve Cem Zorlu Adabağ’da Hasat Çalışmalarını İnceledi
Başkan Oprukçu ve Cem Zorlu Adabağ’da Hasat Çalışmalarını İnceledi

Başkan Oprukçu ve Cem Zorlu Adabağ’da Hasat Çalışmalarını İnceledi

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Cem Zorlu ile birlikte Adabağ Organik Tarım Bölgesi’nde yapılan hasat çalışmalarını inceledi.

A+A-

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Cem Zorlu ile birlikte Adabağ Organik Tarım Bölgesi’nde yapılan hasat çalışmalarını inceledi.
“İNŞALLAH VATANDAŞLARIMIZIN DA İSTİFADE ETTİĞİ BİR TABLO ZUHUR EDECEK”
İnceleme sırasında açıklamalarda bulunan Başkan Oprukçu: Organik Tarım Bölgesi’nde arazi ıslahını temin edebilmek bakımında ektiğimiz arpanın biçimi sırasında arkadaşları ziyaret ettik. Hayırlı, bereketli olmasını diliyoruz. Tabi toprak uzun yıllardır, binlerce yıldır ekilip, dikilmeyen bir arazi olduğu için kimi yerlerde ıslah edilmeye ihtiyacı var. Bu anlamda da sapıyla benzeri manada sürümüyle toprağın organik anlamda gübrelenebilmesini temin edecek bir süreci işletelim istiyoruz. Artık besmele ile başladık. İnşallah bu sene verimli olacak, arpasını da buğdayını da değerlendireceğiz. Daha verimli hale getireceğiz inşallah vatandaşlarımızın da istifade ettiği bir tablo zuhur edecek” ifadelerini kullandı.
“NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ VE EREĞLİ BELEDİYESİ OLARAK TÜRKİYE’DE BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRMİŞ OLACAĞIZ”
Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Cem Zorlu ise: “3 sene önce attığımız tohumların ürünü bu, burada birlikten güç doğuyor. Hem üniversite hem de belediye bir araya gelince devasa alan neredeyse 3 Bin Dönüm, 3 kilometreye yakın bir alan bunun yarısından fazlası arpa, buğday, domates ve kavun gibi birtakım organik ürünlerin yetiştirilmesi için gayret sarf ediliyor. Tabi burası Başkanımın da ifade ettiği gibi tarım yapılmayan arazi olduğu için bazı ıslah çalışmaları gerekiyor bunun için de ürün çeşitliliği önemli, bu sene bunu yaptık ve inşallah bu sene ciddi bir oranda ürün kaldırılacak, ciddi anlamda da bir gelir olacağını düşünüyorum. Ondan sonraki senelerde daha verimli, daha organik, daha organize bir tarım yapmaya devam edeceğiz. Böylece, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Ereğli Belediyesi olarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmiş olacağız. Vatanımıza, milletimize ve Ereğli’mize hayırlı olsun” dedi.

baskan-oprukcu-ve-cem-zorlu-adabagda-hasat-calismalarini-inceledi.jpg

baskan-oprukcu-ve-cem-zorlu-adabagda-hasat-calismalarini-inceledi-001.jpg

baskan-oprukcu-ve-cem-zorlu-adabagda-hasat-calismalarini-inceledi-002.jpg

baskan-oprukcu-ve-cem-zorlu-adabagda-hasat-calismalarini-inceledi-003.jpgbaskan-oprukcu-ve-cem-zorlu-adabagda-hasat-calismalarini-inceledi-004.jpg

baskan-oprukcu-ve-cem-zorlu-adabagda-hasat-calismalarini-inceledi.jpeg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.